Tro det eller ei

 

Jeg driver og avspaserer litt tid nå i disse dager. Og det blir noen fridager her og der. Jeg hadde jo ikke sommerferie og ikke høstferie…Så blir litt november og desember ferie..Det beste er jo å ha lang god sommerferie. Mer å finne på da egentlig og man kan være ute. Jeg kan være ute nå også, men litt annen temp og litt annet klima…Men det var ikke sjans til å ta så mye ferie i sommersesongen dessverre..Så må bare ta en dag innimellom nå..

 

Nok om det! 

 

Så da satt jeg meg på toget og dro til Tigerstaden. Litt om Tigerstaden her: Wikipedia Navnet Tigerstaden stammer fra et dikt av Bjørnstjerne Bjørnson..Les på den blå linken. 

 

Jeg vil jo gjerne møte gutta mine også. Siden begge to bor i Oslo. Så ble mange skritt i Oslo og skritt til stasjonen og skritt hjem fra stasjonen, i går kveld…Saltbilene kjørte nesten i kø, utrolig glatt..

 

Sove et par timer og opp 0530 og etter kaffe og dusj så var det å gå hele veien fra meg til jobben…Lang tur på glatta! Tidlig og mørkt, men ikke så kaldt som det har vært de siste dagene..

 

Så jeg både driver og avspaserer og spaserer 🥰 Det er lissom det jeg bruker tida mi på!

 

Legger ved noen bilder nedenfor her…

 

 

 

 

 

 

 

Hundekjeks

 

Dyr, Hund, Pattedyr, Utklipp, Tegning
Bilde lånt på nettet

 

 

1 dl peanøttsmør (evt. 200 gram peanøtter uten salt)

1 dl vann

1 ss honning

3 dl grovt mel

1 egg

Kjør i blender til en fast deig. Kjevle til en tykk leiv og trykk ut med hundebein-form eller andre 

pepperkakeformer. Stek midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.

Kakene holder seg i lufttett beholder i kjøleskap i minst fire uker. 

 

N.B. Oppskrift fra bladet Smakfull Jul – forresten et flott blad med mange fine oppskrifter. 

 

Kjekt med godsaker til jul både for de med to bein og de med fire…Ha en flott dag! 

 

Hipp hurra – jeg har kjøpt meg kalender i år

 

Kalender hører med, selv om Blomsterfinn hadde andre tanker rundt dette…

 

Kjøpte på Helsekostbutikken for et par uker siden, og siden det er Te så har jeg åpnet litt jeg..Går mye te her i kulda så ville sniktitte/sniksmake litt – tenkte det var lov! Og finne noen nye smaker…

 

Kall det hva du vil – men jeg kaller det kombinert kalender og noe godt til kvelds både nå i november og desember. Litt kjekt, for da vet man hvilke sort man kan kjøpe og hvilke man ikke synes noe om. Regner med at det er 24 forskjellige sorter…Og kopper har jeg Hus og hjem – kjøkkenskapene Ikke manko på det akkurat..

 

Stor fin kalender å ha på benken! Var det også.

 

Kaldt å gå til jobb og fra jobb i dag – så blir et par kopper te nå i kveldinga….

 

Flaxkalender tror jeg dropper i år…Kanskje – får se…Har du fått mekka deg en kalender i hus da?

 

Mandagskaffekoppen ☕️

 

God mandag her fra kaffekoppen – forrige uke her: Mandagskaffekoppen ☕️ Det er jo alltid spennende hvor jeg havner! På en måte er jo disse innleggene litt anmeldelse av forskjellige kaffesjapper også..Hvis man vil se litt bortenfor sin egen kaffekopp!  Jeg dro til et sted jeg aldri har vært før, Stedet heter Røverkaffe! Hadde egentlig tenkt meg en tur til Sarpsborg i dag.  Og ventet på bussen og hadde bestilt meg billett og greier, men det kom aldri noen buss! Og det var kaldt å stå og vente…Så ga litt F jeg og gikk rundt i Fredrikstad i stedet..Hoppet bukk over all gravinga i byen og fant stedet…RØVERKAFFE.

 

Veldig god kanelbolle, god kaffe – men ikke noe koselig å sitte der inne…Var som et lite lager og hun som drev kafeen satt bak på en pc og pakket og dillet – så følte jeg plutselig var en del av en nettbutikk og ikke på kaffebar! 

 

Går jeg hit noe mer? Nei, dessverre…Dette stedet var ikke noe for meg…Jeg vil nyte kaffe og føle meg som en gjest – følte heller at jeg satt i veien! ☕️ Kjøper nok kanelbollen og tar den med meg ut!  Dette stedet hadde ikke noe sjel for meg….Dessverre! Selv om det ser koselig ut på bildene…Bilder forteller ikke alltid sannheten! ☕️

Redigert: Men stedet har en historie og jeg har lest meg opp nå..Men likevel, dette var ikke stedet for meg. Men kanskje de kan gjøre om lokalene litt, slik at man ikke føler at man er på jobb. Bare en tanke… – Smaken av FRIHET…Bestill gjerne på nettet, de har mye god kaffe og andre varer! Roverkaffe.no 

 

Mening med livet – komme seg ut på søndagstur

 

God mandag igjen…

 

Jeg lagde meg mening med livet i går også! Ut på søndagstur her på Kråkerøy – bort om julegata i skauen for å sjekke hvordan julestemningen var. Fremdeles ikke tent, men vi har ikke rundet desember enda! Så er nok like om hjørnet vil jeg tro! Blir nok tent til helgen, da er det advent! 

 

Det var kaldt i går, men jeg var ute i flere timer! Jeg liker jo å gå, og går og går! 🥰 Tror at de er ikke mange steder her på Kråkerøy jeg ikke har vært – jeg har bodd her på øya siden 1990..Det begynner å bli noen år med skauturer det..Ja, jeg går og går! 

 

Tenker nok at jeg sparer ca. 2.000 i måneden på bruke bilen mindre..Lite utlegg til bensin, bom og parkering! Man får spare inn der man kan…Og søndagstur er best på beina vettu…kjenner mange som tar søndagsturen til Nordby i Sverige…Blir sikkert noen skritt på kjøpesenteret der, men skritt innendørs teller ikke for meg! 🥰 nei, sånn er ikke jeg skrudd sammen…

 

Hus og hjem – kjøkkenskapene

 

God søndag her fra Hus og Hjem Hus og hjem – pynt Forrige innlegg på den blå linken! 

 

Jeg blir glad hver gang jeg titter i kjøkkenskapet. Elsker jo Mummikopper og noen var også på vask da bildet ble tatt! Skrevet litt om Mummi her også Mummiland i Larvik? Vet ikke hvordan det går med den saken..Og jeg elsker Dompapserviset og Blåmeis – her har jeg helgekoppen (Dompapkrus på helg og Mummi til hverdags)  i maskinen..

 

Har fire Blåmeis og to Dompap av disse små krusene. Og så har jeg to store Dompapkrus i skapet i stua! Ser du nøye etter så ser du krus fra Malta. Fineste sted jeg har vært i hele mitt liv forresten..Og et lite krus fra Lanzarote. Der var vi en hel gjeng, bror og svigerinne og barna, og mamma var også med. Mamma og jeg delte rom. 

 

På andre siden flere krus og asjetter! Skal kjøpe meg et par asjetter fra serien Blåmeis en dag utover..Blir jo en del krus, jeg har ryddet masse i sommer. Men dette lot jeg stå igjen. 

 

 

Nedenfor en åpen hylle med te blant annet og strikkede kluter! Litt flere krus og litt kunst! Og vinhylle på venstre side..Den hylla er også åpen. Tok ikke bilde av den, har ikke så mye spennende i vinhylla for tiden….Vært lite på vinmonopolet og har jeg hatt lyst på vin så har jeg heller kjøpt meg et glass ute på restaurant! Egentlig litt billigere, enn å åpne en flaske vin og kanskje bare drikke to glass før det blir eddik..Her hjemme går det mest i te på kvelden.. Men blir vel litt handling til jul tipper jeg! 

 

Lage seg et liv med mening – turer

 

God ny morgen…

 

Jeg har som mål hver dag og finne meningen med livet! For meg er det turer blant annet..Komme seg ut den døra! 

 

Torsdag var jeg på jobb, men da jeg gikk hjemover så gikk jeg en runde rundt ved Vaterland. Det er et sted som ligger litt utenfor Gamlebyen. Stedet har sjel og veldig mange verneverdige gamle trehus og stedet ligger ved elva. Der stopper lissom tankene litt opp og man får en egen ro ved å tusle rundt i gatene der. Bilde nr. 1 og bilde nr. 2 er fra Vaterland. Tidligere innlegg her Ut på tur…. Vaterland og Vaterland et steinkast fra Gamlebyen i Fredrikstad og Vaterland – Gamlebyen Fredrikstad Mening med dagen, ro og den gamle stilen på bebyggelsen, brostein, elv – rolig liv! 

 

 

Bilde nr. 3 viser turen til sjøen her på Kråkerøy. Det var på fredag. Det var sol, ingen vind og det var en nydelig dag! En god dag med mening…Naturen!

 

 

Bilde nr. 4 er fra markedet i Halden i går – Enda et julemarked mange bilder i linken jeg legger ved. Denne dagen ga meg også en mening med livet. Hele dagen var en flott opplevelse og jeg gleder meg allerede til neste julemarked i Halden om et år! 

 

Det var oppsummering av dagene torsdag, fredag og lørdag! Alle dagene ga meg mening med livet! <3 Lørdag var det menneskene som stod i fokus. Masse folk, glede, musikk og latter…

 

Enda et julemarked

 

God lørdag, det har blitt kveld. Bildet over her er fra markedet. Alt er strikket og heklet og var til salgs – kjøpte ikke jeg..Men var fin gammel pynt. Og nedenfor ser de mer pynt fra noen år tilbake. Jeg elsker slike kuler som er halve, mamma hadde noen..Men folk tok! Jeg fikk ingen slike. Dessverre..og de er ganske dyre å kjøpe, hvis man i det hele tatt finner noen!

 

 

Tidlig i dag dro jeg med tog til Halden. I denne helgen så er det julemarked på festningen. Altså bare denne helgen. Alltid siste helgen i november..Har du lyst på tur,  så er det marked i morgen også..Oppe på festningen, i Halden. Mye å titte på og masse å dra med hjem, står ikke på det..Men jeg prøver å kjøpe mest mulig varer som kan spises – fine gaver det. Men jeg kjøpte en stor nøtteknekker, men det var i senteret i Halden..Kjøpte i en interiørbutikk. Får vise frem senere. Ganske stor og var litt staslig. Kosta 600.- og det var tilbud disse dagene og kostet nå 199.-..Jeg hadde angret hvis jeg ikke kjøpte tenker jeg. Så kjøpte jeg spekemat, pølser. Smakte på krydderpølsa på markedet, kjempegod..

 

 

Tok ikke så mange bilder av bodene, for det var utrolig mye folk! Ville jo ikke ta nærbilder av folk som handlet. 

 

 

God trim og bra stigning…Kjører man bil så kommer man jo nesten til døra..Jeg tok toget som jeg fortalte og da blir det mye gåing…Men tørt og fint så gikk greit, men ville nok ikke gått hvis det var holke akkurat..

 

Jaja, det var noen av dagens bilder fra Halden! 

 

Ut for å finne julestemningen

 

God lørdag!

 

Jeg titter på kalenderen, det går virkelig mot JUL! 

 

Ja, hva skal man si, atter igjen mye å gjøre før julefreden senker seg…Jeg får skrive lister og stryke ut og jobbe med meg selv hver enste dag! For oss som jobber så er det mye å gjøre – både hjemme og på jobb! De årene jeg jobbet heltid, så måtte jo alt gjøres på noen få timer på kvelden og resten i helgen…Nå har jeg en annen jobb, så har mer tid til rådighet..For det er mye å gjøre for å få julestemning i huset, det gjør seg ikke selv..Hadde det vært opp til meg så kunne vi hoppet over jula i år! Men sånn tenker jeg i grunn hvert år, ingen nye tanker dette. Veldig koselig å feire jul da ungene var små – det var stor glede..Vel, man får litt avbrekk på den mørke tida…hvis ikke så hadde det vært fire mørke måneder…November, desember, januar og februar.. Men jeg tenker, denne måten vi feirer jul på –  disse tradisjonene…

 

Jeg tenker om 50 år – da tror jeg det er ganske så annerledes..Om 50 lever ikke jeg da…Men jeg tror faktisk denne tradisjonelle jula blir utvannet..Det ser vi allerede,,,Nå er det jul i midten av november hos folk og man er nesten lei hele jula når jula egentlig kommer. Og da får nesten ikke pakket den fort nok bort før nyttår! Da jeg vokste opp pyntet vi til jul 23. desember..Aldri før. Vi hadde adventsstake og lilla duker og lilla lys. Jula ble pakket bort 13. eller 20. dag jul og da var det fest på lokalet med godteposer. Gavene begynte man å kjøpe i desember vil jeg tro..(så jo aldri mamma eller pappa handlet – det var en godt bevart hemmelighet)..Ellers ble det jo som nå mye hjemmelagd.

 

Det har i grunn kommet tilbake! Det med å lage gaver. Og vi hadde fine små kalendere. Husket at det var 24 små dyr elle små ting, i forskjellige farger..I vårt hjem hadde vi ikke pakkekalender. Men jeg gledet meg hver dag til å åpne en luke i julekalenderen. Stor stas! 

 

Så lister og arbeidsglede kom og hjelp meg! 

 

 

foto – hverken mer eller mindre – i går og i dag

 

Se forrige innlegg her, Man skulle ikke tro det gikk mot jul Ble to innlegg da jeg ikke fikk med de bildene jeg ønsket i forrige innlegg!