bloggdating i Fredrikstad

 

Skal man klatre til topps her på blogg så man date! Hardt å være blogger (hehe) og man må møte mange mennesker (koselig). De man skriver med og leser om hver eneste dag. Man må være den man er i virkeligheten og på blogg. Man må være en og samme samme person, hvis ikke blir det ikke greit altså! 

 

Utifriluft er en vakker sjel fra Larvik. Koselig på blogg og koselig i virkeligheten. Det blir dating av sånt da! Bare på lissom da..Jeg fikk en fin tur til campingen der dama og hennes prinsesse (datter) overnattet for helgen! Veldig koselig altså, jeg satt stor pris på det etter at jeg kom fra Sandefjord Man kommer frem med melkeruta også 

 

Les gjerne bloggen hennes her: UTIFRILUFT Alle foto var det hennes vakre datter som var fotograf! Mange fine bilder og mange rare. Noen kommer kanskje på bloggen senere en gang! 

 

 

 

 

#togodevenner #bloggtreff

 

 

Et fantastisk hotell

 

Clarion Collection H. Atlantic  – CLARION HOTELL 

 

 

Inngangen til selve hotellet ligger til venstre her. Så må ikke klatre opp en trapp for å komme dit. Nede i kjelleren her ligger det en pub! Så kort vei hjemover hvis man ble litt sliten ut over kvelden. Jeg var ikke der nede så aner ikke hvordan det så ut altså, men var stoler og slikt på gata også, men regnet en del så ikke så koselig å sitte der. Men om puben hører med til hotellet det aner jeg ikke. Kunne kjøpe det det meste på hotellet også, så var ikke noe problem hvis man ville hygge seg der også! 

 

 

Middag fra kl. 1800 var inkludert i prisen. Dessert måtte man betale for. 

 

 

Veldig god middag på onsdagskvelden, med poteter og brun saus og store fat med masse tilbehør av diverse salater og kjøttboller dersom man ville velge det. Torsdag var det kylling blant annet med ris og tilbehør. Tok ikke bilde av det! 🙂

 

 

Noen bilder fra gangen og inn til spisesalene. Ja, det var mange rom, og alle var forskjellige så masse å titte på rundt hele. Sandefjord er jo hvalfangerbyen og det kommer fint frem overalt! 

 

 

 

 

 

 

Store gryter med mat om det var til frokost eller til kvelds. Til frokost inneholdt grytene, eggerøre, kokte egg, bacon, bønner. Pluss at det var en hel “båt” med diverse pålegg som kjøttpålegg og oster og leverpostei, sild og frokostblandinger og grønnsaker og frukt. Veldig veldig bra frokost. Det var også inkludert i prisen. 

 

 

Hver dag kl. 15:00 var det fika – det var også med i prisen. Kaffe og te og isvann var inkludert hele døgnet. Bare til å forsyne seg og kaffen var nylaget hele tida.  Hotellet ligger ca. 300 meter fra buss- og togstasjon i Sandefjord. På hotellet var det også Badstu og treningsrom. Så nok å finne på i regnet! 

 

Stort flott rom med et digert bad hadde jeg. Jeg skal absolutt dit igjen for dette var et meget hyggelig hotell. Og som bonus lå det også bare et par hundre meter fra gågata i Sandefjord. Byen er flott og masse koselige gater og kafeer og butikker overalt i etthvert smug. Det er sånt jeg liker, for plutselig ser du en butikk du ikke har sett før. Tror jeg fant 4 eller 5 strikkebutikker blant annet. Forrige innlegg her: Man kommer frem med melkeruta også og Sent men godt 

 

S a n d e f j o r d

 

 

Man kommer frem med melkeruta også

 

God morgen! Jeg fant ut på søndag at jeg ville en liten tur. Min måte å reise på er å bruke buss og tog. Og buss for tog og ferje. Man kommer frem da også og ser mye! Siden det har vært dårlig vær hele uka og masse lyn så gikk det plutselig ikke an å ta toget heller. Lynet hadde slått ned på stasjonen i Sandefjord. Og her hjemme er det jo buss for tog hver sommer…hm..

 

Men til Sandefjord kom jeg! Siste etappen med buss tok vel nesten 2 timer og stoppet på ca ørten plasser!  Buss kjører ikke motorveier, men nesten gjennom alle hagene til folk i Vestfold!

 

 

Det blir bare noen bilder her og der for jeg har mange bilder og fra i går kveld da jeg kom sent hjem  Sent men godtog til i dag så har jeg hatt tid å se over bildene noe særlig. Øverste bildet er hotellet. Skal lage et eget innlegg om dette! For det var et supert hotell og trenger eget innlegg. 

 

 

Et flott badeområde ved fjorden. Det regnet og regnet og lyste rødt hver gang jeg var der. Untatt den morgenen jeg skulle dra – da lyste det grønt.. Dette på grunn av overvann og fraråding bading på grunn av vannets kvalitet. Så ble ingen bad på meg her dessverre… Men da må jeg jo tilbake en dag og bade…hehe…

 

 

Så ble mye tusling og tasling opp og ned i gatene i byen! Og jeg fikk vært på Hvalfangstmuseet. Det blir også et eget innlegg. For det gjorde inntrykk!  

 

 

 

 

Gikk en liten topptur med paraply…Våt ble jeg, jeg hadde jo ikke pakket regntøy til denne turen. Når man reiser slik som jeg gjør så er det bare en liten sekk på ryggen med toalettsaker, et par truser og en kjole og badetøy! 

 

 

Følg med utover dagen. Men må visst ut til mamma nå straks og handle litt. Siste jeg gjorde før jeg dro var å handle og nå var det tomt både med melk og brød…hm…Ikke skjønte jeg noe..

 

 

S a n d e f j o r d

Sent men godt

 

God kveld!

 

Endelig et innlegg. Jeg har vært på ferie og jeg har ikke fått blogget på noen dager! Så blir noen innlegg i morgen tenker jeg! I dag har jeg hatt fullt program helt til nå! Akkurat hjemme igjen…

 

Så da blir det litt bilder og sånn i morgen! Bare en liten tur her på blogg nå mens jeg drikker en kopp te og stuper i seng! 

 

 

Natt i natt

På musejakt – liker du ikke mus så hopp over

 

God ettermiddag, bare et bilde jeg tok i den uka jeg jobbet! Etterpå kommer bilder av musa som løp og løp. Egentlig sjelden å se mus midt på dagen synes jeg. 

 

 

Jeg aner ikke hva sort dette er for noe. Kanskje det er en skogsmus? Litt om skogsmus her: NATURFAKTA 

 

 

Litt søt da 🐀

 

 

 

 

Måtte zoome litt og musa var raskere enn meg. Så bildet ble uklart der jeg småløper etter.

 

Jeg gikk tur i stad og før det ringte det fra Egmont Egmont ringer og ringer Men jeg gikk altså tur og gikk innom kirkegården her på Kråkerøy. Plutselig så jeg jeg noe som lea seg på gangstien, tenkte kanskje det var et blad som blåste litt bortover, men det stoppet ikke og det var da jeg tenkte jeg får ta en titt litt nærmere… Så da ble fotojakt på mus 🙂

 

 

Gjennom skogen igjen etterpå da, oj oj og plutselig bittelitt høst. Men er bare regnet som dro over her i natt og tok med alt av vissent løv etter langvarig tørke. Jeg er så utrolig glad for det regnet altså, så har nesten ikke ord. Naturen trengte det så sårt, kanskje derfor musa var så glad også! 

 

God tirsdag…

 

 

Egmont ringer og ringer

 

God dag i regnet. Sitter her med kaffekoppen og leser blogg og nettbank! Endelig litt kjølig luft og man får puste litt igjen. Det har vært fryktelig klamt de siste dagene og ikke minst nettene. Liker egentlig best temperatur på rundt 20 grader på dagtid jeg. Det er fin sommertemperatur egentlig. Men skal ikke klage på sommeren, men regnet trengte vi sårt! Jeg har jo hage og her trengs det vann! Men så var telefonene da:

 

Jeg blir sliten av alle disse rare ukjente nummer som ringer og ringer. Jeg er jo ikke et ringende menneske selv og takler det dårlig. Egmont ringer fra en haug med forskjellige telefonnummer. Jeg googler og blokkerer og neste dag er det nye nummer som ringer! Tenker at det er callsenter som vil ha meg tilbake som kunde for å abonnere på diverse ukeblader. Jeg har sagt opp alle slike abonnement – det ga meg lissom ikke noe synes jeg. Det ble mer og mer av de samme kakene og halve bladene fullt av kryssord.

 

Jeg løser ikke kryssord og jeg trenger ikke 50 oppskrifter på sjokoladekaker og Pavlova! Jeg baker ikke så mye akkurat, og nå for tiden så tenker jeg som jeg har lyst på litt søtt så kjøper jeg meg heller en kakebit på et konditori. Det er mye hyggeligere enn å spise kake her hjemme! Men du, gi meg gjerne et tips om et bra ukeblad?

 

e g m o n t

I natt blir det hot

 

Det er 24 grader og klokka er 21:00 

 

Det er varmt altså. Men nå snur været og regnet kommer. Nyter den siste kvelden litt ute og litt inne. Sitter her med en kald øl. Deilig, vina fra i går hopper  jeg over i dag kveldens vin i dag ble det øl! Synes egentlig det er bedre i varmen! Lese litt og slappe av – rart å tenke på at Juli snart er på hell. Men akkurat denne sommeren synes jeg har vært lang, kanskje fordi jeg har fått bada så mye og været har vært fint! Det har jo så mye å si.

 

Selv om det ikke ble Kreta tur så har man fått både varme og sol og bad allikevel. Man føler seg så heldig. Høsten kommer tidsnok. Så bare nyte alt man kan av disse dagene. 

 

 

Nå har jeg faktisk F for ferie igjen F FOR FERIE – DAG 16 men lager ikke samme opplegget nå! Tar en dag om gangen og skiver det som passer meg! 

 

Varm sommerkveld 

jeg hadde med to flasker – en rød og en blå

 

 

 

God kveld der ute. Jeg trasket til en badeplass og med veien frem og tilbake og oppholdet brukte jeg 4 timer. Jeg hadde med to flasker med vann + isbiter i begge flaskene. I den røde var det kokt vann etter 20 minutter. Den blå holdt iskaldt vann helt til jeg kom hjem igjen. Tok den siste slurken nede i skogen her. Vannet var rett og slett som å drikke isvann! Så Fagforbundet må melde pass her i dag altså. Jeg visste jo dette da, men artig å prøve på en dag det er sånn ca. 50 grader i sola. Den blå er fra merket Swell. Ønsker meg en litt større også! Så får se om jeg finner det på en eller annen butikk! 

 

Drikke er viktig i varmen.

 

Like over meg satt det 4 pensjonister, i hvertfall i den alderen der. Eneste det var litt stille var når dem hadde en matbit i munnen. Ellers så gikk kakla i ett altså…Lese en bok hadde jeg ikke sjans på og flytte meg gadd jeg ikke. For det var kort vei til stigen ut i sjøen. Satt en stund og lurte på som det var noe mer opp i de kaffekoppene! 🙂 Aldri har jeg hørt makan til skravling. Men de trives sikkert i lag og er jo ikke noe bedre enn det! Ensomhet er kanskje alternativet og dit vil man jo ikke..

 

 

 

 

En ganske så hot dag her i Fredrikstad!

 

Nyt kvelden! 

kveldens vin

 

God kveld, jeg kjøpte denne flaska med rosevin på grunn av at den var morsom å se på! Det er varenummer 10038101 Laroche Rose La Chevaliere 2020 (Frankrike) . Polet sier aroma av eple, litt røde bær, sitrus og grønn urt. Vet ikke helt hva jeg synes den smaker som, men litt rips tenker jeg, ikke søtt. Men etterhvert så pøset jeg på med isbiter så da ble den litt leskende, men er litt bitter! Pris 125,90.

 

Skal passe til fisk og skalldyr. Da er den nok god, men som en kos på veranda kan jeg ikke anbefale denne. Selv om flaska oser av litt party party…

 

 

 

 

 

 

 

Dette er en typisk matvin er min mening. 

bonus – jepp det var bonusen sin det

 

Det var ingen pengepremie da, men et par bad her i ettermiddag og kveld. Jobbet en del hjemme først på dagen, begynt å male litt. Det kan trengs flere steder. Akkurat nå er det inngangspartiet – det å male rekkverk på begge sider! Tar nok et strøk til i morgen også! Så holder det noen år igjen! 

 

 

 

 

 

 

Helt ok og litt skraping må til før man begynner og så vasket jeg over og lot det tørke. Så var det bare å begynne å male! 

 

 

Jeg har isbitmaskin og den produserer mengder av is! Bruker den hver eneste dag….litt luksus i hverdagen som gjør mye ut av seg egentlig 🙂 små ting – store gleder! 

 

Håper du har hatt en flott dag!

 

Lær av i går, lev for i dag, håp for i morgen.