Det var en nydelig dag her på øya :-)

Hei dere, søndag og kveld….

Må bare vise dere hvor flott det var her på øya i dag. Nydelig høstvær. Blå blå himmel og fin temperatur. Slike dager gir energi i en hverdag som min. Ikke at jeg jobber meg i hjel asså, men det hørselgrreiene vet dere. Det tapper en for energi. Jeg må finne energi andre steder enn hva som er normalt. Det er som regel alene og ved sjøen. Dere som hører godt får energi sammen med familie og venner. Sånn er det dessverre ikke for meg. Men jeg lever med det….Og koser meg masse alikevel  🙂

Sammen med noen få om gangen går greit da…

Men nok om det. Ble en flott tur. Etterpå dro jeg til byen og spiste meksikansk mat. Elsker det. Traff også en facebookvenninne der, så ble litt skravling. Koselig…Hører folk som er så negative til facebook, elsker facebook jeg…Føler at det er mine venner alle sammen. Alltid noen å treffe ute og prate med. Så jeg føler nok veldig samhold med mine venner der. De er for meg ekte venner. Sånn føler jeg det i hvertfall. ..blir ikke overfladisk for meg. Men jeg tar meg alltid tid til å slå av prat i det virkelige livet og…..

Satt og titta på Der som ingen skulle tru at nokon kunne bu….For et vakkert sted….Tenkte hele tida. Så kjekk mann, skulle hatt seg ei dame han på den flotte plassen i Finnskogen. Men han trives og hadde massse venner, selv uten facebook….hehe..

Ha en flott kveld da, mandag i morgen vet dere…:-)

Lyng på grava til pappa…

Hei, da ble det ettermiddag….:-)

Utrolig surt og kaldt ute i dag asså. Jeg har gått 2 turer og er innafor målet mitt 10.000 skritt….hehe…

Her om dagen planta jeg lyng på grava til pappa. Kjøpte et hjerte også. Ble fint. Etter at jeg hadde vært der, var min svigerinne innom grava til pappa også. Hun la visst noe noe mose under dette hjertet hun. Ikke bilde av det….Det ble sikkert kjempefint. Jeg plukket også noen kastanjer og danderte rundt. Men ikke bilde av det heller….skjedde visst mye etter at jeg hadde tatt bilde med mobilen. Stelle graver er koselig….

Vi får aldri de døde tilbake, men minnene er der. 

Ha en fin kveld da…:-) nå er det innetid….

Eneste Domkirken i Norge med fyrlykt – tror jeg

God morgen og kaffe her nå. …:-)

Håper det blir en dag med finr vær, liker at været er fint på helgen. Blir bedre da…Morsommere å være ute synes jeg.

Men jeg er UTE støtt.,..En på jobben kalte meg en MASKIN. Samme når han var ute og kjørte så så han meg som var ute og gikk.

Helt greit, jeg er en maskin når det gjelder å gå…..For det er deilig for kropp og sjel 🙂

Mandag kveld ved midnatt hadde jeg vært i Oslo, den som gikk hjem fra jernbanen var meg. Stod et par taxier der, men jeg tenkte jeg kan da gå. En time etterpå var jeg hjemme. Kaldt var det, for var ikke helt kledd for den gåturen. Etter masse mat og vin i Oslo. Men jeg er sta…og har vilje av stål.

Tirsdag var det nydelig vær og jeg gikk tur i Fredrikstad. Dette er Domkirken i Fredrikstad og har fyrlykt.,Kjekt å navigere etter for   

Skipstrafikken det…!

Da vil jeg bare si til dere, ha en strålende lørdag asså…:-)   

 

#domkirkenifredrikstad #fyrlykt 

Høsten – jeg elsker deg

Høst…

Jeg liker høsten. Og jeg må lære meg å elske høsten!

Høsten er tiden for turer i skogen.

Høsten er tiden for et glass rødvin foran peisen.

Høsten er tiden for å lese alle de bøkene jeg kjøpte i sommer.

Høsten er tiden for håndarbeid.

Høsten er tiden for å shoppe litt varme klær.

Høsten er tiden for å tenke tilbake på en flott sommer.

Høsten er tiden for nye impulser, kanskje et kurs i noe man har drømt om lenge.

Høsten er tiden for kafebesøk og kinobesøk med gode venner eller bare seg selv.

Høsten er tiden for fårikål.

Høsten er tiden for masse kultur og konserter. 

Er det rart jeg ELSKER deg, du gir meg så mye. Takk! 

Denne flotte buketten så jeg i Fredrikstad på søndag, litt vissen og litt overmoden for sommeren. Men hva gjør vel det…..Det kommer en ny tid som heter høsten. Den plukker nye blomster til oss, i form av bøker, konserter, innetid, rødvin, kino…Alt dette er høstens blomster. GID <3

Strikkefestival i Gamlebyen i Fredrikstad

Hei, 

Sikker innom en liten tur med noen bilder fra strikkefestivalen. Kjøpte ikke med meg noe garn jeg da. Men mye å se. Jeg dro sent avgårde for å være sikker på at fleste hadde funnet veien hjem, blir greiere slik. 

Har begynt å strikke litt småtteri jeg også nå. Tenkte noen julegaver. Så skal kjøpe meg litt mer  garn jeg å, men kjøper det i garnbutikken denne uka….blir litt mye sært garn på sånne festivaler. Holder meg mest til det enkle jeg…Enkel sjel vett dere…

Ønsker dere en flott kveld 🙂       P.S. Ååååå denne softisen var god ja! 

#strikkefestival #gamlebyen #fredrikstad 

Var det siste badet for i år

God morgen,  sitter her i senga med kaffen jeg vet dere…

I går var det storm, i dag har det roa seg litt. Men blåser fortsatt. Sovna som en stein ved 2300 tiden jeg. Litt rundt der. Våkna kl. 0600. Litt tidlig, men men….Koser meg her med kaffe da. 

På tirsdag var jeg i Fredrikstadmarka og bada. Kanskje siste badet for i år…..rart å tenke på. Men nå er det høst og jeg får finne på andre ting. Jeg begynner alltid dagen med en runde på nettet. Særlig på Finn. Der jeg titter på hytter. Utrolig mange fine. Og ikke altfor dyrt heller. Hvaler er dyrt, men der ønsker jeg meg ikke hytte. Dere skjønner hvor jeg vil. Jeg ønsker meg en egen hytte som jeg kan reise til. Bade og slappe av og nyte livet. …Den behøver ikke være stor. Kan ha utedo. Men må ligge ved et lite vann eller tjern. Det er min drøm…..Mye av min våkne tid drømmer jeg om denne hytta. …Rart å tenke på hva drømmer vi mennesker har.  Men tror det er viktig med litt drømmer og håp. Det gir oss glede i livet. Noe å se frem til. Noe å spare til…Det er viktig for meg i hvertfall. Koser meg her i huset også jeg da! Det er ikke det. Men det er en lengsel etter noe. ….der ute…

#drømmer #håp #hytte #utedo

 

Vind i apparatene

Hei snille dere 🙂

Det blåser fryktelig. Det er storm med orkan i kastene. I nyhetene ble vi anbefalt å holde oss inne i kveld. Jeg har ikke turt å gå ut, men gikk tur i går da. Fant plutselig ut at det var masse man kunne gjøre med bildene på telefon. Så jeg strammet opp. Kosta ikke noe,og glatt i kinna ble jeg. Men øyenbryna er buskete….fikk lissom ikke ordna dem…Men men får væra seg sjæl…..hehe. Han typen jeg er sammen med liker det naturlige. Så da er jeg vel drømmedama da. …klart jeg er det. Han har vært singel i 10 år…noe sånt. Så han har sikkert leta leeeenge. Og der var jeg, dama fra Fredrikstad som likte å bade og kose seg med utelivet. Ikke utelivet på byen asså, men være ute i skogen og sånn. Som han mista hjertet sitt til…

Men det jeg skulle si var at da jeg kjørte fra jobb i dag og da jeg skulle innom butikken…tok det tak i hele meg, da jeg gikk ut av bilen. Jeg måtte rett og slett holde på høreapparatene. Det var ekkelt. Ikke morsomt å miste dem. Koster 12.000 så dyre greier og jeg er avhengig av dem på jobben. Kan ikke si he hele dagen……Det funker dårlig på en aktiv arbeidsplass. 

#hørselblogg #høreapparat #nedsatthørsel

Da sitter jeg her da med 0 tur i dag…..ikke ofte, men må man være inne så….Får åpne en pose potegull, hehe….Da går jo den tida 🙂 fin kveld da til dere her inne i bloggblokka. 

Nuppefjerner…

Jeg har en grå genser fra Gant, som jeg elsker og bruker masse. Dessverre begynte den å bli stygg med masse nupper. Skulle ikke tro at dette merket nuppet, men akkurat som en annen genser. Blir stygg etter bruk. Jeg hadde en nuppefjerner som jeg har kjøpt på Nille, men den er så liten og puslete. Har lissom ikke vært noe tess.

I dag var jeg på Jula, kjøpte denne. Kosta bare 49,90 og gjett om den høvla over da…gikk så det susa. Genseren ble som NY. Deilig, har hengt litt over meg dette. For har tenkt og tenkt og ikke fått kjøpt. Den kosta bare litt mer enn et brød….

 

Litt om meg ……VANN

Hei dere,

Dere som leser litt sånn hva jeg skriver….vil nikke nå.

Tenkte jeg skulle skrive ned noen punkter om meg. I dag blir det VANN …

Jeg elsker vann, sjø og hav. Alt fra små tjern, til hav og elv. Elementet vann. Jeg vokste opp ved sjøen på en gård. Helt nede ved vannkanten. Hos bestefaren min. Her hadde jeg en topp barndom. Det var bad og fiske og båtturer. Isfiske, pilking på isen. Spark og skøyter. Alt dreide seg om vann og sjø. På bursdagen min ba jeg alltid alle jentene i klassen. 1. Juni og alltid var det bad som stod på programmet. Jeg kunne ikke bodd bedre. Det har fulgt meg hele livet. Etterhvert så ble jeg gift. Og vi arvet en hytte her på Kråkerøy. Helt nede ved vannet. Den er solgt… 🙁 Her jeg bor er det Glomma som styrer livet mitt nå. Jeg bor på en øy da. Så det er vann overalt. Både Glomma og havet….

Jobben min er helt avhengig av vann og sjø og båt.

Jeg må se vann og sjø hver dag. Jeg må bade stort sett 6 mnd i året…jeg bare elsker det. Jeg finner roen ved vann. 

Skal jeg noen gang gifte meg igjen må typen ha hytte ved sjø eller hus ved sjø..Alt annet blir ikke godtatt, hehe…Eller begge deler….

Jeg kan ikke leve uten VANN…det er det ingen som kan da…

 

Høsten banker på

God morgen 🙂

Jeg har ikke ryddet vekk sommerklær…..

Jeg har ikke ryddet vekk møbler på terassen. For jeg tenker litt til litt til. Bare bade et par ganger til så er jeg klar for høsten. Det er helt utrolig….at jeg tenker slik. For jeg liker høsten også. Liker den deilige lufta. Den klare lufta. Lukten av jord i skogen. Mye jeg liker. Men jeg liker ikke at jeg må være mer inne. Jeg er jo utemenneske. Men sier seg selv at man tvinges inn. Man blir gående her inne mer alene. Men jeg må prøve å komme meg mer ut. På kino og på Litteraturhuset igjen. Mye som skjer i byen. Jeg kan kose meg hjemme med en bok, men jeg kan ikke lese den boka hele kvelden. Det blir kjedelig. Jeg er dessverre ikke glad i TV så har liten interesse av den skjermen. Jeg er heller ikke den typen som liker å be folk hjem her. Jeg kan møte folk ute på restaurant og slikt. Det er koselig. Og jeg har jo en kjæreste, men ting tar tid. Og to liv skal bli kjent..Og han jobber og kjører og er på farta. Men er jo forskjell på på min jobb og hans. Jeg jobber 22,5 timer i uka og han jobber 22,5 pr dag…hehe…

Meeeen jeg har turene mine. Ute og går støtt. Utrolig deilig for kroppen og hodet. 

Hva vil jeg med det innlegget…..? Joda, savn etter sommeren. Den lyse tiden, da mennesker er ute sammen. 

Farvel sommer….Jeg savner deg allerede. Blir som å savne en god gammel venn. Men vi sees igjen! Gjør vi ikke? Min nye venn høsten skal passe på meg…Men tar tid å bli kjent med deg HØST og bli fortrolig med deg. Jeg må ikke bare like deg. Jeg må ELSKE deg på alle alle måter. Selv om du er litt ulik meg. Jeg skal elske deg……….