Drikker du fuglevennlig kaffe?

 

Mye å tenke på, det er ikke bare å nyte en god kopp kaffe hver morgen, den bør helst være fuglevennlig også! 

 

Kaffe som har vokst og modnet naturlig i skyggen av naturlig hjemmehørende, fruktbærende regnskogstrær..Kaffe som dyrkes i skyggen..Kaffe er en skyggeplante som trives i sundt økosystem under regnskogen… Blir regnskogen borte, blir også fuglene borte..

 

Solvokst kaffe trenger mer kjemisk tilførsel i form av gjødsel og soppdrepende midler.Ganske så komplisert dette..men dette er kort fortalt! Jeg fant litt om dette i et fugleblad!

 

Dyrke kaffe etter økologiske betingelser!

 

Så derfor lurt å se etter økologisk kaffe hvis du også skal drikke fuglevennlig kaffe..og helst sertifisert av Regnskogsallianse-sertifiseringen… 🙂 

 

Litt å tenke på neste gang man handler en kopp kaffe ute eller brygger seg en kopp her hjemme! Ser man etter økologisk kaffe så er man i hvert fall et stykke på vei! Kaffe er dyrt, og helt greit å betale enda noen kroner hvis man også drikker den økologisk…Vinn Vinn….Kaffe er jo også et nytelsesmiddel tenker jeg, det er ikke forbruksvare slik som ting man putter innpå bare for å bli mett eller for å bli utørst…..Man koser seg med den kaffekoppen! 2-3 kopper daglig holder i massevis…Og den alle beste kaffen er rundt 0600 – 0630 tiden…For meg! Og kanskje også fuglevennlig…Får se om jeg finner noe der ute…….

 

 

I fargerike dager og grå dager – takk kjære lesere

Foto: Tor

 

Kjære dere altså, mine lesere av bloggen min! Jeg får hele tiden litt sånn aha opplevelser om hvem som leser bloggen min! Noen lesere alle innlegg, hvert eneste ett – RESPEKT! <3

 

Noen stikke innom litt sånn når det passer! 

 

Men man blir glad veldig glad når man hører om lesere som leser ALLE innlegg <3 og liker bloggen! Det varmer altså…

 

For noen innlegg er med farger og noen er mer grå! Men sånn er jo livet…Dager kommer og går og noen dager former seg selv! Men andre er rutinedager…Altså stå opp, drikke kaffe, gå i dusjen, gå til jobb, jobbe, gå fra jobben, lage middag..Det er det jeg mener med en rutinedag. Mens andre dager står jeg opp og kjenner på dagsformen og former dagen etter dagsformen uten så mye planlegging..Bare sjekker nettbanken og fører over mer penger på brukskonto! Og lar det stå til……..Hehe…Fine dager altså…Det blir i hvert fall flere bilder på slike dager…Og gjerne fargerike! 

 

Igjen stor takk til alle mine lesere GID (dere)…

 

Foto: Solliv

 

 

Advokatmat

 

Man leser side opp og side ned om strømavtaler og store regninger på strøm i disse tider..Avtaler som er billige til å begynne og som stiger rett til himmels etter en stund! Det er komplisert og mannen i gata har nesten ikke sjans til å henge med på slike avtaler som disse fjottene fra diverse strømselskap lokker oss med! 

 

Jeg tenker at i 90 % av tilfellene kunne man trengt en advokat til å lese gjennom avtalen! 

 

Og har man allerede en avtale man ikke skjønner bæra av så er sikkert det også advokatmat! 

 

Jeg tør egentlig ikke tukle så mye med dette og skifter ikke avtale slik som jeg skifter underbukser! Strøm har blitt luksus……Og de som sliter mest er sikkert folk i leide leiligheter som har leieavtalen sin + strøm..Mange har lav trygd fra før makter egentlig ikke noen hopp verken her eller der! En ting å si – folk sliter………..

Skal lage meg middag her hjemme i dag

God søndag…

Det er søndag og jeg pleier å stikke en tur ut og spiser, trenger ikke være dyrt. Det kan være en Burger, pizza eller noe jeg har lyst på den dagen! Akkurat nå kunne jeg tenkt meg julemiddag med medisterpølse, ribbe, medisterkaker, kokte poteter, saus, rødkål og rørte tyttebær…Men det får jeg spise meg opp på en annen dag! Det er fotball og jeg kan ikke være langt unna TV i disse dager, hehe…Har man begynt å følge med så får man plutselig mange favorittspillere og favorittlag! Er ikke så enkelt vet dere..!

 

Så da lager meg noe mat her hjemme senere 🙂 Blir ikke julemat.

 

Fått hengt opp lyslenke ute og julekrans på døra..stjerner og staker her inne så ganske så koselig her inne, synes jeg da. Ikke utpreget jul, men jeg kjøpte to hvite julestjerner i går på Extra, utrolig fine..Lilla lys hadde jeg, et sånt kubbelys. Det får være bra, droppa å kjøpe en pakke med lilla lys i går, siden jeg har flere hvite lange lys! Kosta nesten 70.- for en pakke med lilla kronelys og jeg tenkte litt og sa til meg selv…det var dyrt! 🙂

 

Så er den søndagen..altså fotball og fyr i ovnen..Rudo og jeg skal dele en øl en dag, men ikke i dag, hehe…Det får bli nærmere i mesterskapet! 🙂

 

Til morgen i dag satt jeg og leste i lokalavisa og leste om en tidligere kollega som hadde fått Alzheimer..Triste greier, og jeg ble trist! Egentlig ikke bare på grunn av sykdommen. Men på grunn av alderen. Han er 72 år og vært på sykehjem i 5 år og før det syk hjemmeboende..Så han fikk sykdommen mens han var aktiv i arbeidslivet. Han var tidligere lensmann på Hvaler..Jeg jobbet hos ham da jeg var kontorassistent på et lensmannskontor jeg jobbet på..Jeg søkte på denne jobben og husker både lensmannen og Hulleberg (personen stykket handlet om) kom og besøkte meg hjemme for å se hvordan jeg bodde og jeg ba dem begge inn hjemme. Da bodde jeg hos mamma og pappa på bygda..Lenge siden, men jeg husker det så godt! 

 

Det jeg skulle frem til: Vedkommende gikk rett fra en viktig rolle i yrkeslivet så rett til alzheimer..Det gjorde meg trist..Han skulle jo blitt pensjonist, reist masse, hatt gode år med kone barn og barnebarn..Det gjorde meg TRIST….At livet hoppet bukk over pensjonisttilværelsen <3 Det får jeg nesten ikke ut av hodet mitt det! Tenk alle disse drømmene han kanskje hadde innerst inne som bare familie og venner kjente til….Hva de skulle bruke livets dessert til! Nå har han mistet nesten alt språk…Men kan fremdeles si JA når kona spør om han vil ha noe mer melk til frokosten..

***

Og det legges ned sykehjem og det spares på ansatte i eldreomsorgen – ikke skjønner jeg noe…for eldrebølgen den er jo der…Og den kommer enten politikere har skylapper på eller ikke vil ta det innover seg!

 

En meget flott artikkel, som vil sitte lenge lenge i mine tanker…

 

 

 

Rudo og jeg

 

Vi er gode venner vi <3

 

Nå om dagen ser vi fotball og sitter i hver vår ende av sofaen og skriker til når ballen treffer tverrliggeren…Eller når det er fire meter offside og linjedommeren har tungt flagg og ikke gjør jobben sin…

 

Rudo ble med meg hjem fra et julemarked på Youngstorget i fjor…I år er det ikke dette markedet…Det er jo fotball og et digert telt hvor det er visning av kamper under hele VM..Oktoberfestivalen gikk rett i VM modus! Jeg likte det markedet, det var annerledes pynt. Masse håndlaget og ting man ikke finner overalt! Det er kult synes jeg da.

 

Rudo er fin i hvertfall, ikke den som slenger med leppa…Jeg har merket det litt på min blogg og andres blogger nå at et litt “in” å skrive en setning som har litt tone som man ikke ville sagt høyt til noen…Det er jo bare en blogg, vi deler biler, tekster og noen ord..Vi tjener ikke penger….Vi liker bare å dele litt med andre folk..Slik som Facebook var før egentlig..Da tok man 5 bilder av baksten sin eller turen sin og la ut…Nå lager man heller litt innlegg og noen ord rundt bildene og legger ut, det er litt mer gøy..Det gir deg noe mer, noe å holde på meg. En hobby…Mange av oss er trygdet, eller sykmeldt eller arbeidsledig..Så da får dagen plutselig litt mer mening når man pusler rundt med bildene og mekker noen ord til..For meg gir det en mening. Det fyller tiden min med innhold! Man skjerper hjernen litt, fingrene holdes myke og man holder skriveferdighetene inntakt!

 

Hadde jeg ikke blogget så hadde jeg kanskje løst litt kryssord/puslespill eller noe..Et eller annet! Man bruker nettet til noe, noe annet enn å lese nettaviser og shoppe her og der..Før i tiden her på bloggen så handlet jo blogg om å selge produkter..mange produkter. Bloggeren fikk daglige pakker i postkassa si som man skrev om og markedsførte og de som ga bort produktene håpet jo på masse salg etter det! Er ikke slik lenger…Vi skriver litt og deler bilder med dere..Bilder som vi kanskje brukte tre timer på å finne ute i skogen..Kommer hjem og deler! Vi trenger ikke ris på baken for det vel!!!

 

Dere som leser blogg, skjerp dere litt…Har du en dårlig dag, ta på deg skoa og gå deg en tur selv og ta noen bilder og pust inn frisk luft! Aggressive mennesker trenger vi ikke her inne på blogg! Liker du ikke bloggen eller bloggeren så bare slutt å lese da vel…

 

Er jeg på en konsert og deler bilder eller forteller om det så kan plutselig kom en setning med litt dobbeltbetydning..Kan du gå på konsert du da? “Du som ikke hører”  – synes det er stygt å skrive slik jeg, jeg hører dårlig – men er ikke døv og koser meg på konserter..Skal jeg ikke få lov til det da? Klart det er problemer hvis jeg hadde vært sammen med noen og stått og pratet før konserten..Det takler jeg jo dårlig..Men det takler jeg jo dårlig hjemme i en sofa også..4 – 5 personer som skravler i munn på hverandre…Bruk hue og sunn fornuft når DU kommenterer bloggen…

 

Mange av oss bruker 2 -3 timer daglig ved å jobbe med bilder, deler ord og tanker – VI TJENER IKKE PENGER PÅ DETTE!!! Det er en hobby! Går DU rundt på et julemarked og sier til dem som har strikket og heklet ting til å selge..SÅ STYGGE TING, GIDDER NOEN Å KJØPE DETTE??? Nei, det ville DU aldri funnet på…

 

Blogg er på en måte kanskje vårt håndarbeid eller håndverk!

Ingen jul uten

 

Det ble fredag…

 

Dagene er jo like nå som jeg ikke jobber…men sånn er det vet dere..Men det er jo lov å glede seg til fredager allikevel, ikke sant? Det er mange som ikke av forskjellige grunner ikke jobber og helgen er vel ikke bare for folk som er i jobb! Nei, makan….Sånn er det virkelig ikke! 

 

Fredag og helg kan man selv lage seg gode planer og gjøre noe annet og kanskje spise noe annet enn det vanlige og kanskje en kakebit til kaffen! Jeg var mer kakemenneske før, likte å kjøpe meg kake eller bake noe …Er jeg ute og drikker kaffe nå så tar jeg mange ganger noe mer mettende..Baguett eller noe..Har mer lyst på det..Man forandrer seg! Isen jeg kjøpte i sommer ligger fortsatt i fryseren.. 🙂 Kjekt å ha, kanskje spise en is i helgen…hehe…

 

 

Kristorn er fint…Og for mange er det ingen jul uten..Tror det er et sted her i Fredrikstad de gror ville, muligens flere…Men man kjøpe planter på hagesenter å se om man får det til i hagen sin..Jeg har ikke prøvd, men har lyst..

 

Ser at noen ikke bruker egne bilder til bloggen, samme for meg altså..Men jeg bruker alltid egne bilder så det er sagt! Det er min greie med blogginga, bilder……Men folk er forskjellig…noen låner tekster og noen låner bilder! En blogg som er super på bilder er: KRETAHALVORSEN De kan det med bilder….virkelig glad i den bloggen..Blå himmel og blått hav – ja, hva mer kan man lengte etter………

 

 

 

Svibelen blomstrer

 

 

Man akk så rart…

 

Jeg kjenner ingen duft – det lukter ingenting! Enda flere personer ikke kan ha denne blomsten i hus for de tåler ikke lukta Hvorfor disse sprøytene og syk Her ligger svaret! Veldig merkelig…Lukta nede i en klorinflaske i stad også..kjente ingenting!

 

Eller så har jeg satt ny rekord på skritt et sted mellom 0 og 100 på disse tre dagene nå…På helt vanlige dager ligger jeg på 30.000 skritt når jeg går tur retur jobb og tar en kveldstur senere…Rare greier!

 

Men man finner ro…..I dag har jeg sett en bisettelse og snart to fotballkamper…Rekker enda en kamp før kvelden! Jeg hadde nok sett mange fotballkamper om jeg hadde vært frisk også…For jeg liker mesterskap EM og VM..Men hadde ikke fått med så mye som nå. Så det er for og mot med alt. Jeg har nok godt av litt pust i bakken, for jeg er jo en ganske rastløs sjel….Noen mennesker er slik.

Hvorfor disse sprøytene

 

Jeg var jo en av dem, så ropte HURRA da jeg fikk time til første vaksine! Så gikk det slag i slag og jeg til slutt vaksine nr. 3 i kroppen min..

 

Og der stopper det altså! Blir aldri flere covid-vaksiner på meg..Jeg fikk jo en del bivirkninger også, med elveblest som kom flere ganger i døgnet og etter hver dusj..Store vabler over hele kroppen som klødde så sinnsykt. Flere netter har jeg sittet oppe og ventet på at vablene skulle slutte å klø..For det å prøve å sove med elveblest det lar seg ikke gjøre..man klør og klør og etter kløe kommer sår og skorper…Mange ganger har jeg sett ut som som har rusproblem og dårlig kosthold! Men ikke greit når når det ble slik, jeg fant ut jeg måtte slutte med dusjsåper og bruke såpestykker og etterhvert har jeg brukt såper jeg har kjøpt på Beeorganic og spesial shampo fra Apoteket..Det har lindret en del og elveblest har jeg ikke hatt på en stund nå! Så bra er det..

 

På mandag fikk jeg covid syk Man skulle tro man ikke ble så syk med tre vaksiner i kroppen..Men jeg har hatt 39 i feber i flere dager og vært sengeliggende! I går slapp feberen opp litt, men fortsatt feber på rundt 38 så ble liggende en del på sofaen og så faktisk hele tre fotballkamper. Strikke har jeg ikke maktet da jeg har hatt sykt vondt i ledd..Så blir mye TV og lite ull…Ute har jeg ikke vært, ikke orket å gå ut med søpla en gang! 

 

Man kan jo undres hva det var i disse vaksinene..? Jeg fikk en del andre sykdommer som utslett og eksem, men ble fortsatt syk. Denne sykdommen ligner akkurat på en vanlig sesong influensa med alle dens problemer..Den kom som sagt kastet på meg og ikke litt etter litt som forkjølelse gjør! 

 

Kunne jeg skrudd tiden tilbake så hadde jeg ikke stormet ned dørene til vaksinekontoret! Men sykdommen var også annerledes i førsten da den gikk veldig på lungene, den har endret seg på disse to årene…Man må ikke glemme det heller…Men allikevel jeg sitter tilbake med flere spørsmål enn svar! 

syk

 

I går orket jeg ikke blogge..Blitt syk, det er kjedelig altså! Veksle mellom sofa og seng hele dagen med feber og vondt i hodet, leddsmerter, hoste og tett neste! Jeg føler meg som 100 år! Jeg er jo den som liker å være i farta, hit og dit..Gå tre turer hver dag og spiser sunn mat og tenker helse veldig ofte! Men likevel, sykdommen kom dundrende på kvelden på mandag…Så måtte melde avbud til jobb…Har jo ikke noe der å gjøre, med feber og smitte..Jeg bare hater det altså! Men sånn er livet……..

 

Så har ligget på sofaen og sett fotball, så er i hvertfall noe å se på TV!!!

 

Lest ut boka til Nina Lykke! Siste boka her: Vi er ikke her for å ha det morsomtVeldig artig forresten..Legen som blir kastet ut av ektemannen og bor på legekontoret og har en frier fra Kråkerøy! Alle disse betraktningene om sykdom og hemorider og piller og sykemeldinger….Han med hemoroidene slo kaka…Du lever deg jo inn i teksten og ser det for deg…

 

Prisen på boka er 399.- som dere ser, sikkert da den var ny! Men jeg tenkte hun har solgt mange bøker så jeg stormet til et bruktmarked og lette og jeg fant boka til kr. 40.-. Slikt liker jo jeg 🙂 der kommer sparegnomen inn.

 

Og jeg er fremdeles syk, med feber, vondt i ledd, tett nese, hoste og vondt i hodet! Så ble lissom denne uke! Men går vel over etterhvert…..Vil jeg tro!

happy

 

Er det en dag i året du burde danse, så er det kanskje i dag..Det er snø, det er kaos, det er kaldt! Det er vinter….Huset er kaldt…

 

Men jeg fyrer i ovnen og huset begynner å bli litt varmere…Middagen er klar og det skal spises fisk og poteter…Mmmm…

 

Kos deg med resten av mandagen da..Jeg har besøkt mamma på sykehjemmet…hun ser friskere ut! Spretter opp av senga! 🙂 Man blir glad av sånt…Jeg fikk lyst til å danse…