Japansk kunst – del 2

 

Husker dere at jeg fanget Japansk kunst i vinter? Hvis ikke, se her: Japansk kunst Det var vinter og det var kaldt! Nå har jo endelig varmen kommet og da ble det Japansk kunst på sommerlig vis..🏮

 

Kaller det Japanske kirsebærtre! Vakre er dem og den vakre rosa nyansen – man kan virkelig falle helt pladask! 

 

Jeg ble helt satt ut, har ikke sett blomstringen i år – det sa sikkert bare 1 – 2 – 3 og så poff og så var blomstringen i gang! 

 

Helt nydelig og vakkert..Jeg har ikke et slikt tre i hagen – men tror jeg absolutt skal tenke veldig på det! Aldri for sent å jobbe med hagen!

 

Hage er noe man holder på med hele livet tenker jeg! Sitatet under er lånt! Fant det i boka Livsnyterhagen. 

 

“STELL HAGEN SOM OM DU SKAL LEVE EVIG.” 

 

Fineste fargen! Så underbart…Kan rosa være!

Finste fargen! Så lekkert…

Fineste fargen! Dette gjorde dagen! 

Mandagskaffekoppen ☕️

 

Hallo, da ble det tid for mandagskaffekoppen igjen! Denne gang på Mood Cafe i Moss! Tidligere her: Mandagskaffekoppen ☕️ Du finner mer her også https://moodcafe.no Midt i gågata i Moss – Dronningens gate 10! Hvis du har lyst til å sjekke ut! Jeg synes stedet er veldig hyggelig, har spist der før også! En koselig plass for å ta en kaffekopp alene eller med venninner eller lag! 

 

 

Utrolig mye delikat i disken her og det ble vaffel her på meg! Helt nystekt…Bestilte og ventet kanskje 5 minutter, og så kom ei hyggelig dame ut med varm, nystekt vaffel med brunost..

 

 

 

En flott dag og sted og mandagskaffeokpp ☕️ – svart som jeg liker best! Dette stedet anbefaler jeg – hvis du er på tur til Moss! 

 

Nå kommer mai! Med en haug med røde dager!

 

Jeg bare elsker denne måneden…

 

Enda flere dager til å løpe rundt og gjøre som jeg vil! Herlig måned! 

 

 

Løpe rundt og plukke konvall på hemmelige steder! 

 

 

Bade i fontena 🌸

 

 

Plukke blomster 💐

 

 

Spise mat 🥑 

 

 

Gå tur!

 

 

Dra på oppdagelsesreiser i kirker! 

 

 

Lese bøker! 📚 Denne boka har jeg akkurat lest nå! Forferdelig å lese om dette regime i Argentina. Finner du den på biblioteket – så lån den! Sann historie og den kryper under huden din! 

 

 

 

Drive med hagearbeid 🌿

 

 

Sykle turer…🚲

 

 

Masse å gjøre, jeg åpner armene og tar i mot alle røde dager! 🌸

sykla lang tur i går

Lisleby sentrum

 

God morgen…hadde en kjempefin dag i går! Sykla lang tur – lørdagstur! 

 

Fra meg og over elva ved det nye ferjestedet..Bekkhus – Vaterland. Tittet litt rundt i området rundt Kongsten – utenfor Gamlebyen..Så videre Glommastien Glommastien rundt i Sarpsborg og Fredrikstad Tidligere tur her..Så til Sellebakk, der jeg også var på mandag og kjøpte dette Hus og hjem – søte skåler Nå var det stengt…Et lite sted som stenger tidlig på lørdager..Så tok jeg en ny ferje over fra Sellebakk til Lisleby..

 

🌸

Tråkket litt rundt der og videre til Dikeveien . der alle butikkene ligger. Det er handlestedet mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Der er absolutt alt man trenger…Det er store byggevare-butikker, andre store kjeder og et handlesenter….flere matbutikker..Masse møbelbutikker..3 – 4 sportsbutikker…..Og et hav av plantesalg, Plantasjen, Plantehallen, Europris med stort utvalg, Guttas hage og blomster, Hageland…Ikke skjønner jeg hvordan alle disse overlever.. Jeg var innom Plantehallen…En butikk ala plantasjen…Bare litt mindre da og smalere sortiment..Det er en ganske ny kjede..Spent på om de greier å klamre seg fast…Burde jo heller ligget her på Kråkerøy – her har vi ingen butikker som selger planter utenom Europris da..

 

 

Glommastien ved Sellebakk

 

 

Flott utvalg av frukt og grønt på Lisleby

 

 

 

Lisleby sentrum..

Minnestøtta på Kråkerøy

 

Så etter 5 timer var jeg tilbake på Kråkerøy og 3,5 kilometer herfra så er man hjemme! 

 

Fin tur i sola, deilig å sykle…Ble ikke så mange bilder for når man sykler så er fokuset på å trå…Så stoppet ved mat- og drikke stopp!

 

Nyt søndagen – i dag regner det ☔️

 

Enkelt og greit

 

God lørdag dere…

 

 

Utfordring med Utifriluft denne uka ENKELT OG GREIT Så da passer det å vise min frokost i dag! Et kokt egg, en brødskive, en tomat, en bit agurk og noen oliven og litt salatost! 

 

Enkelt og greit og veldig godt! Hadde et glass med laktosefri melk til! Og helt til å begynne med et par kopper kaffe! 

 

Håper du har en fin og enkel dag – uten for mye styr! Og titt gjerne innom her: Dedicat – tanker og ord

 

Nyt lørdagen ☕️

Dedicat – tanker og ord

Jan E. Håkonsen – Dedicat.blogg.no

 

Jan er en herlig type! Fra Rognan…

 

Jeg har møtt Jan på et bloggtreff for noen år siden, og da hadde har reist fra Rognan til Oslo – hvor treffet var! Jan er pensjonist og student og har en haug med diverse verv både her og der…Og også forfatter! 

 

I 2016 kom denne boka ut – “Tanker og ord” – Det er tanker som har blitt til dikt og samlet sammen og blitt til en flott bok! Jan er aktiv person og gir seg ikke med det…Han har i mange år skrevet en blogg! Du finner bloggen her: DEDICAT.BLOGG.NO Han er dessverre ikke så aktiv lenger på blogg da han er student! Ja, du leser riktig…Selv en student kan ikke rekke over alt og studerer man så må man jo gi det fokus. Det skjønner vi så klart! 

 

Men altså bloggen kommer etterhvert ut i bokform! Du kan kontakte Jan på messenger eller på

 

SMS 917 96 498  og forhåndsbestille  boka eller på mail: [email protected] – Boka blir sendt rett fra forlaget og vil koste 379.- Forlaget vil sende faktura sammen boka…Så alt du bør gjøre er å sende beskjed til Jan om din adresse og hvor mange eksemplarer du ønsker å bestille..

 

Du finner innlegget om dette her: snubla innom 

 

Jeg har bestilt og gleder meg til å lese bloggen hans i bokform – den er helt unik! 

 

Håper og tror at du sender Jan ei koselig melding 🌸 slik at det blir en bok ut av bloggen! Forlaget ønsker så klart å sikre seg at det er interesse!

 

Så hva venter du på!

 

SNIIPP,  SNAPP SNUTE

Våren denne intense tid.

Noen få dager fylt av forandring!

Som tenner det gnistrende håp i natur og mennesker.

Et inderlig håp, som sakte slukner i våte sommerdager.

Og forsvinner helt under havskoddas kalde og klamme svøpe.

 

Tekst: Jan E. Håkonsen (fra boka tanker og ord).

 

Støvsugeren står klar

 

Fredag betyr rengjøring i heimen…Sånn går det…Så nå har jeg dratt frem støvsugeren og skal snart hive ut alle teppene! Vaske gulv etter der, og tørke støv i alle rom…Så vaske badet og toaletter..Nok å gjøre når man har fri…

 

Etterpå male litt her i heimen…Jeg har litt prosjekter på gang I HEIMEN….Så blir det å ordne med stiklinger som jeg har sådd her inne…Kjøkkenvinduene er fullstappa…

 

Og dere husker Havari Det er nesten helt utrolig, men de har satt opp en gammel ferje på arbeids-strekningen, men de venter på HYKE  Så stor glede…Så jeg sykler tur/retur jobb nå…Denne uka har jeg tatt med sykkelen hjem….Sykle noen turer i helga tenkte jeg! Man kommer litt lenger med en sykkel…

 

 

GLISET

 

 

Etter jobben i går så tuslet jeg litt rundt i byen…Deilig å se våren og byen er klar for 1. mai feiringen..

 

Vel, da må jeg nesten sette opp farta her hjemme!

 

Men vi snakkes…🌸 ☀️ 🌸

 

Brannalarmen uler i hue

 

Jeg måtte gå tidlig fra jobb i går, jeg skulle rekke en begravelse. Jeg fikk tatt den nye ferja like før Havari 

 

Jeg kom meg hjem gikk herfra ned til kirken. Begravelsen begynte 1230. En vakker nydelig begravelse og smekkfullt i Kråkerøy kapell..Solist Bjørnar Spydevold..Nydelig stemme som tåler å synge i en kirke. Det er vel ingen som har sunget i flere begravelser enn ham..Avdøde var en god venn og kona til min fetter som også er død. To gode snille varme mennesker som jeg alltid har vært glad i ❤️ Utrolig trist, jeg ble meget lei meg da jeg hørte om dødsfallet…Det gikk så fort. Fra å være i fin form til plutselig å bli veldig syk og død..

 

Det var etterpålag i menighetshuset etterpå og jeg deltok, og det varte vel i to timer. Dere vet, masse slekt som skal samles og prates! Tida går og det var nydelige snitter og kaker..Det er jo slik det er mange ganger at det i begravelser man ser hele slekta! 

 

Jeg merket jeg ikke helt var i form etterpå…Og etterhvert så ringer det som jeg har en brannalarm inne i hodet..Altså tinnitusen slår ut på mange forskjellige måter..I dag er det ille! Så skjønner at folk blir trygdet på grunn av dette! Dersom man har det hele tiden…Det er fryktelig! Og det gir seg ikke heller…Men får håpe det hjelper med en god natt og søvn. Noe skal det være…

 

Ønsker dere en fin kveld! Ta vare på hverandre ❤️ 

 

 

Havari

 

Vel….var ikke lenge Adam var i paradis! 

 

I dag fikk den nye ferja trøbbel med propellene og gikk på grunn! 🚢

 

Så da måtte man evakuere passasjerer og slepe ferja til et verksted! Jeg rakk å ta ferja i en uke…Så i morgen må jeg dessverre tilbake til lengre reisevei igjen! Skikkelig tråkig…Jeg var jo blitt så glad i denne ferja og det lettet hverdagen min veldig! 

 

Får rett og slett håpe det blir fikset fort og at det ikke ble skade, sikkerheten må gå først og elva er stri…….

 

Så da er det bare å skru på alarmen litt tidligere igjen!

Hus og hjem – søte skåler

 

God kveld her fra HUS OG HJEM 🏠  Hus og hjem – kunstige kvister og siste innlegg her: Hus og hjem – påskepynt Etter at jeg hadde drukket kaffe så syklet jeg til et sted som heter Sellebakk og der finnes  en herlig bruktbutikk! 

 

Masse fint som ropte på meg der, men vanskelig å kjøpe så mye når man sykler! Skal jo ikke være i tusen knas heller! Serviset heter Fjellflora og er fra 1972, ikke samleverdi – men synes rett og slett skålene var søte..Kaffekopper til dette fant jeg ikke..Fine skåler å ha under potteplanter, servere litt konfekt på eller bruke til kubbelyset! Jeg har savnet litt små skåler som dette!

 

Men et interessant servise, finner jeg flere deler, kjøper jeg altså! Fem skåler ble med hjem i dag! 🏠