Alle gode ting er tre

 

God formiddag! Ser ut som det blir en flott dag! Skal ut etterhvert, og på turen i går var det mye tømmer! 

 

 

Må til innimellom. Rydde i skogen! Dette er ved et hyttefelt her på Kråkerøy..Ser litt tomt og rufsete ut til å begynne med! Mange mennesker engasjerer seg og tenker på at dette er midt i reirbygging til våre fugler. Jeg tror ikke dette påvirker. For dette er hogget før sesongen begynner og det er mange trær igjen. Det må ryddes – hvis ikke blir det urskog! Jeg tenker heller at det stygt hugget. Så store stubber som stod tilbake. Ikke pent akkurat…

 

 

 

De fleste vet sikkert av vaniljesukker og vanilje (frukten på vaniljeplanter)  er to forskjellige ting og at vaniljesukker lages av vanillin. Vanillin er et råstoff som utvinnes av tømmer! Borregaard i Sarpsborg er den eneste fabrikken i verden som produserer vanillin. Så kanskje ikke så rart at vi synes det dufter godt av tre! Det lukter vanilje….Du kan lese litt om Borregaard her: BORREGAARD – produsent av vanillin Alt av industriell mat som inneholder smaken av vanilje kommer fra tømmer og ikke fra frukten (vaniljestang) fra vaniljeplantene. Da hadde det blitt dyrt å kjøpe en liter vaniljeis…

 

Og det er også derfor vi synes det dufter vanilje av vin. Det er jo ikke så rart for mye at vinen lagres på tønner av tre! Les litt her også om et innlegg fra Kjerringtanker. Solliv ble altså kåret som vinkelner…Det gledet meg stort. For det er riktig, jeg elsker å lese om vin og smake vin så ganske god peiling på det etterhvert. Selv om interessen kommer og går. Men nå fikk jeg blod på tann og skriver nok mer om vin utover! Kanskje allerede i kveld kommer det et vintips til påsken! Se innlegget til Kjerringtanker her: Solliv som Sommelier Så takk – det var et godt tips  hva jeg kan skrive om innimellom!

 

 

 

Ønsker deg en fin dag! 

22 kommentarer
    1. Jeg reagerte også på at det ikke var pent skjært. Skikkelig lange og rotete stubber. Jeg skal også ut å gå i dag. Blir langs kaia her da 🙂

    2. Tømmeret er hugget med skogsmaskin, da blir det ofte slik. Og ja, jeg er enig i at det ikke er pent.
      Jeg visste ikke at vanilin ble laget i Sarpsborg og bare der, Det visste ikke Gamle Gubben Grå heller – selv om han vet nesten alt!
      Vi bruker som regel vaniljesukker med ekte vanilje i. Gamle Gubben Grå er litt nøye på det.
      Når jeg spør han om det sier han at det vi bruker også inneholder vanilin i tillegg til vanilje.
      Tenkte mer på deg som vinkjenner enn vinkelner men pytt ,pytt. Jeg setter pris på innleggene dine – og i dag lærte både Gamle Gubben Grå og jeg noe nytt.

      1. Synes det var gøy jeg! Så kjørte på med vinkelner!
        Morsomt å lære noe nytt og at en blogg kan gjøre folk litt klokere er jo helt. topp! Tenk at jeg lærte noe Gamle Gubben Grå noe nytt og deg da, artig…Du får tenke på det neste gang du spiser en softis….at smaken kommer fra Særp…..
        Takk for at du liker bloggen min – det varmer godt skal jeg si deg!

    3. Ny lærdom er alltid kjekt. Jeg visste at vaniljesukker ikke alltid kommer fra vaniljeplanten, men har liksom ikke satt meg så veldig inn i det, så nå fikk jeg lære noe nytt 🙂
      Det dufter godt av nyhogst, men vakkert var det ikke nei. Leit akkurat det.
      Vin og sånt, jeg er alltid imponert over dem som har god greie på vin, og som har klare favoritter, og kan si noe om forskjellig vin. Jeg liker vin, men har ikke så mye kunnskap. Her i byen åpner et av Norges største pol i morgen. Det blir spennende. Må nok innom der og kikke litt en dag tenker jeg 🙂
      Det blir ikke tur på meg i dag. Kroppen er sliten, og trenger hvile. Men jammen har jeg klart å gå flere turer denne uken enn jeg har gjort på lenge, så nå begynner det å gå rette veien ♥
      Kos deg masse med søndagen, og så skal jeg følge med på vintips når du skriver om det ♥
      Klem ♥

      1. Tusen takk, alltid kjekt å lære noe nytt. Nyhogst dufter deilig, men ikke alltid
        like vakkert. Lurer på hva hyttefolket sier når dem kommer til påsken!
        Vin er gøy og har lest meg opp veldig mye innimellom. Men det går i rykk og napp,
        rekker ikke alt bestandig! Men er gøy da…Du får følge med så skal jeg prøve å
        lage noen tips i ny og ne…Bra du har fått vært ute på noen turen <3 God klem.

    4. Tydelig hugget med håndkraft mye av det…. siden det var felleskår….! Ikke så lekkert, nei – de hadde nok skrudd opp tempoet…! Lukter nydelig av tømmer…. resten av det med vanilje visste jeg ikke, så nå lærte jeg noe nytt! Gleder meg til vintips, vennen <3 klem

      1. Da har du lært noe nytt i dag ja, husk det neste gang
        du spiser en softis at smaken kommer fra Særp….hehe…
        Det virket veldig hastverk synes jeg. Stubber på 1 1/2 meter er ikke pent.
        Det var de peneste bildene jeg viste frem her!

          1. Har jo ikke vært så mye snør her! Aner ikke hva som har skjedd. Styggeste jeg har sett.
            Ikke sett om det i noen blad eller noe. Bare at noen hang seg opp i det med hekking! Men jeg må si jeg stusset fælt altså! Mange stubber var som sagt altfor høye. En stubbe er ikke 1 1/2 meter i mine øyne! Noe rart var det…

    5. Der vardet et mangfold på godt og vondt. Ikke all skogsdrift som ser like vakker ut. Nyt dagen på alle måter. Klem fra snøføyke i nord 🤗

      1. Det er helt sikkert…Stubbene stod i hytt og pine og dette var vel de peneste bilden. Når en stubbe
        er 1,5 meter. Da er det noe galt mener nå jeg…

    6. Da har jeg også lært noe nytt idag. Hva du kan.
      Idag ble det tur. Jeg gikk ned til Vestby sentrum og kjøpte meg en kaffe og hjem igjen. Over 7000 skritt og 5 km.
      Klapp på skuldra til meg selv.
      Møtte mange mennesker på turen, og de fleste sier hei og smiler nå om dagen.
      Ha en fin søndag videre.

    7. merkelig att dei lar så mye av tømmeret stå igjen ,den tykkeste delen liksom ,kan ikke se att det er økonomisk riktig ,ikke alt en skjønner ,men er noen 1,5 m som jeg leste her burde dei gått i skole og lært seg å sage ned trær :=)
      Jeg viste att vanilje kommer fra trær ,men ikke att det blir produsert i Norge ,greit å lære noe nytt da

      1. Veldig merkelig og så stygt! Ikke skjønte jeg noe! Kanskje tømmeret skal til Sarpsborg til fabrikken der oppe.
        Vanilje kommer fortsatt fra vaniljeplanten. Vanillin kommer fra tømmer.
        Og kjøper du f.eks vaniljeyoghurt med litt prikker av vanilje så er det fortsatt tilsatt
        vaniljeekstrakt. Altså vanillin. Hadde produktet inneholdt bare ekte vare hadde det blitt ganske så dyrt!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg