Pitabrød er godt!
Det kan fylles med godsaker til lunsj eller middag! Eller bare fylles med det du har lyst på og dra på tur!
Dette var en fin oppskrift og de blåste seg godt opp, slik at det ble plass til godt med fyll!
Det ble 10 pitabrød og de kan fryses!
4,5 dl vann
25 g gjær (Solliv brukte tørrgjær, blå pakke)
1 ss olje (Solliv brukte olivenolje)
1/2 ts salt (Solliv synes det var litt lite salt)
200 g fin sammalt hvete
500 g hvetemel
Jeg/Solliv varmet opp vannet litt, ikke så mye som 37 grader. Det blir for mye når man bruker kjøkkenmaskin, blandet i olje og rørte inn en halv pakke tørrgjær. I kjøkkenmaskinen med det, så salt og alt melet og lot dette gå til deigen ble smidig! Jeg lot maskinen gå ca 10 – 15 minutter. Dekket bollen med et klede og lot deigen heve i ca. 30 minutter. Den skal doble seg. Lagde så ut 10 emner. Jeg veide disse og hver og en veide ca 100 gram. Rullet til fine jevne boller. La et klede over (passe på at du har litt mel under) i ca 5 minutter.
Slo så bollene flate og kjevlet de runde, pass på at du ikke kjevler ut luften i bollen. Du trenger ikke kjevle veldig mye. Legger brødene på et bakepapir og det er plass til 4 på hvert brett. Så du må bruke 3 brett, eller 1 brett og resten på to bakepapir som du løfter over på brettet. Ikke gjør samme feilen som meg. Jeg la 2 brød på en asjett og de var så klart klebrige og vanskelig å få av asjetten og lufta gikk ut. Så de ble flate rundstykker og ikke pitabrød. Men jeg fikk 8 flotte pitabrød. Disse skal heve 1 time før du steker. Legg over et kjøkkenhåndkle.
Stek hvert brett på midterste rille i 8 – 10 minutter på 250 grader! De blåser seg opp under stekingen! Jeg stekte i 3 omganger!
En flott oppskrift som jeg fant i Hjemmet uke 13. Jeg lagde min egen tekst slik jeg bakte disse! Blir ikke siste gang jeg baker pitabrød nei! Og oppskrift på Biff stroganoff og bakt potet her: Biff Stroganoff og Bakt potet
De så skikkelig fine ut. Når jeg har prøvd å bake pitabrød blir de flate og mislykka.
Du bør prøve denne opskriften. Ble veldig velykket.
Ble så glad da det ble skikkelig lomme til fyllet.
Hmmm, takk for oppskriften, de må testes! klemmer 🥰🥰
Veldig enkle å lage. Jeg likte denne oppskriften….God klem..