Oppskrift fra bladet Norsk Ukeblad – nr. 14 – 2003
2 porsjoner:
400 g mørt oksekjøtt – f. eks. mørbrad
2-3 ss paprikapulver
salt
pepper
2 løk i tynne båter
2 ss smør/margarin
150 g sjampinjonger (deles)
2 ss tomatpure
2 dl kjøttbuljong
1 dl creme fraiche
Skjær kjøttet i tynne strimler og vend kjøttet i paprikapulver og dryss på salt og pepper.
Brun kjøttet raskt i pannen i flere omganger. Ha kjøttet over i en kjele. Stek løk og sjampinjonger lys brune og bland
med kjøttet. Tilsett tomatpuré og buljong og la alt trekke i 20 minutter, eller til kjøttet er mørt.
Tilsett creme fraiche og smak til.
Server med potetmos og salat – Jeg serverte med bakt potet her Bakt potet og i dag lagde jeg Pitabrød
Jeg likte denne oppskriften. Det enkle er det beste. Jeg er så ikke glad i retter man må kjøpe halve butikken for å lage hjemme!
Biff Stroganoff er utrolig godt.
Vet du at det må kalles tradisjonskost? Det sies at retten stammer fra en kokk som vant en kokke-konkurranse i St. Petersburg rundt år 1800? Den er oppkalt etter kokkens arbeidsgiver grev Alexander Sergejevitj Stroganov som levde fra 1733–1811.
Det smaker alltid, jeg har flere oppskrifter. Men denne oppskriften krevde liten innsats.
Herlig forklarlig. Dette er skikkelig festmat for meg – for det er rett og slett nydelig mat!
Allerede på 1800 tallet – ja noen retter lever i hundrevis av år!
Så deilig da 🙂Vi har spist Pasta pesto i dag 🙂 Godt!
Så bra, pasta er det 100 år siden jeg spiste. Men det er veldig godt! 🙂