Biff Stroganoff

 

Oppskrift fra bladet Norsk Ukeblad – nr. 14 – 2003 

 

2 porsjoner: 

 

400 g mørt oksekjøtt – f. eks. mørbrad

2-3 ss paprikapulver

salt

pepper

2 løk i tynne båter

2 ss smør/margarin

150 g sjampinjonger (deles)

2 ss tomatpure

2 dl kjøttbuljong

1 dl creme fraiche 

 

Skjær kjøttet i tynne strimler og vend kjøttet i paprikapulver og dryss på salt og pepper. 

Brun kjøttet raskt i pannen i flere omganger. Ha kjøttet over i en kjele. Stek løk og sjampinjonger lys brune  og bland

med kjøttet. Tilsett tomatpuré og buljong og la alt trekke i 20 minutter, eller til kjøttet er mørt. 

Tilsett creme fraiche og smak til. 

Server med potetmos og salat – Jeg serverte med bakt potet her Bakt potet og i dag lagde jeg Pitabrød

 

Jeg likte denne oppskriften. Det enkle er det beste. Jeg er så ikke glad i retter man må kjøpe halve butikken for å lage hjemme! 

 

4 kommentarer

    1. Biff Stroganoff er utrolig godt.
      Vet du at det må kalles tradisjonskost? Det sies at retten stammer fra en kokk som vant en kokke-konkurranse i St. Petersburg rundt år 1800? Den er oppkalt etter kokkens arbeidsgiver grev Alexander Sergejevitj Stroganov som levde fra 1733–1811.

      1. Det smaker alltid, jeg har flere oppskrifter. Men denne oppskriften krevde liten innsats.
        Herlig forklarlig. Dette er skikkelig festmat for meg – for det er rett og slett nydelig mat!
        Allerede på 1800 tallet – ja noen retter lever i hundrevis av år!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg