Kokosbollekake
Bunn
10 Mariekjeks, 2 ss smør, 1 dl kokos. Knus kjeksen og bland sammen med smeltet smør og kokos. Trykk ned i en form til bunn. Skal ikke stekes.
Det hvite fyllet
4 eggehviter, 3 dl sukker, 1 ts vaniljesukker. Stivpisk eggehviter. Og litt og litt sukker. Snu bollen på hodet. Da er det ferdig pisket. Dersom det holder seg i bollen. Lag gelatin. Bløtlegg 6 plater i kaldt vann i 5 minutter. Vri opp og press vannet ut og rør platene i 1 dl kokende vann. Hell dette i mens maskinen går. Tynn stråle. Fordel massen over den bunnen du laget. Sett kaldt i 4 timer.
Glasur
2 plater mørk kokesjokolade, 3 ss delfiafett eller smør. Smelt på svak varme. Og avkjøl litt. Fordel over kaka du tok ut av kjøleskapet. Strø over ca. 2 dl kokos. Sett kaldt.
Pyntes med bær eller hva du har.
deilig,selv om jeg måtte byttet ut mariekjeksene da :=) men det burde gå fint
Kjeksen kan du bytte ut til glutenfri eller sånn. Det går helt fint 😀 veldig god kake. Smakte kokosbolle rett og slett.
Det finnes glutenfrie mariekjeks i salg, for det har jeg sett i allergihylla på butikken. Så, sett i gang 😁
Herlig. Da kan Connie bake i vei.. 🧡