Veldig godt og veldig sundt!
Jeg lagde meg bare en enkel salat til kvelds i går! Hadde spist lunsj med en venninne klokka 13:00 og det ble på en måte middag også!
Solsikkekjerner hadde jeg i skapet. Ristet kjernene på svak varme i en tørr stekepanne i ca. 25 minutter. Tar litt tid, men de skal ikke bli brent! Man må følge med – riste på panna underveis, til de har skiftet farge! Og da kommer den deilige nøttesmaken frem 🙂
Utrolig god smak! Og salaten når nye høyder!
Kveldsmaten i går over! Og under her er bilde fra frokosten i dag! Jeg lagde meg ny salat. Blå druer, egg, baby leaf mix, små tomater, agurk, basilikum (høstet jeg inn fra terrassen), ost i biter. Og masse deilige ristede solsikkekjerner! Brukte dressing fra flaske, var ikke kreativ nok til å lage dressing. I går ble det olivenolje over salaten!
Du behøver ikke dressing på en slik salat.
Sånne ristede frø er godt, men utrolig lett at blir brent når jeg prøver meg på slikt.
Smaker nydelig, men jeg stod på kjøkkenet hele tiden og fulgte med. Svak varme under hele prosessen.
Tålmodighet. Tar tid, men for en smak det blir!
Tålmodighet, svak varme og å oppholde meg på kjøkkenet hele tiden er nok der det ofte går feil…
Ja, du får prøve deg igjen. Kanskje du har blitt mer tålmodig nå vet du!
Og belønning blir det jo! Slik mat betaler man mye for ute på restaurant, men det er billig å lage hjemme.
Det er bare SÅ godt. Har gjort det en gang, men har solsikkekjerner i skuffen, så skal prøve igjen….snart.
Takk, ja smakte veldig godt på salaten. Blir litt mer smak og substans i den. Godt!
Ser himmelsk godt ut og sunt er det også. Jeg pleier å bake speltbrød, og har i solsikkekjerner,chiafrø, havregryn, gresskarkjerner i med grovt speltmel. Pensler brødet med egg, og har sesamfrø oppå. Er himmelsk godt, og jeg kjøper ikke brød på butikken.
Nå skal jeg i gang med å ordne krem og vaniljekrem til Verdens beste. Er til konfirmasjonen i morgen. Nyt dagene og varm klem til deg.
God morgen, godt tips å lage brød selv. Og tusen takk.
Kanskje jeg skal begynne med det til høsten. Slike ristede kjerner er godt over mye mat. Sundt også. Men skal
ikke overspise slike frø, men man kan jo variere ulike typer frø. Masse proteiner.
Ha en riktig fin dag i konfirmasjon. Stor klem fra meg <3
Jeg pleier ofte å ha pinjekjerner på salat, veldig godt det også. Men nå skal jeg prøve solsikkekjerner 🙂 Godt med salat til kvelds hvis man har middagsaktig til lunsj 🙂
Smakte deilig, du får ta kjøkkentjeneste og dra frem stekepanna 🙂