ribbestrikket lue i merino – oppskrift

 

God formiddag! Det er året 2021 og nye blanke år! Jeg begynner året med å sy i en dusk i en lue jeg strikket ferdig i går!

 

 

Strikket i garnet jeg fikk til jul. Det er merino sport fra Katia i fargen 55. Vet ikke helt hva jeg skal kalle fargen, mørk rose. Veldig fin dyp farge! Strikket med pinne 4,5 – og i en fasong som blir veldig tøyelig! Denne oppskriften funker til barn, dame og herre. Men kanskje ikke sånn pels-dusk til mannen. Ikke ekte pels altså..Bare syr den på som en knapp og kan kneppe av ved vask!

 

 

Synes lua ble innmari fin. Ikke fordi jeg skal skryte på meg strikk, men oppskriften var så kjekk! Du finner den her: Ribbestrikket lue i merino 

 

 

Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke og akkurat samme garn som oppskriften viser til. Garnet er kjøpt her: Tjorven butikken ligger på Majorstua i Oslo, men har også nettbutikk! Jeg fikk flere typer garn derfra. Og har også bestilt meg litt mer, strikke en genser tenker jeg. 

 

 

Du finner innlegget om garnet her: julegaver 2020 

 

 

Her var det bilde fra i går kveld. Da lua var ferdig uten dusk! Flott oppskrift og det gikk med litt i underkant av 100 gram – altså 2 nøster. Jeg viste ikke helt hva jeg skulle lage, så satt og googlet på garnet og da dukket denne gratis-oppskriften opp fra den butikken garnet ble kjøpt. Topp altså. Elsker at det finnes oppskrifter som man ikke må kjøpe hele tida, men noe man kan plukke med seg! På samme stedet ligger også flere oppskrifter som man kan betale for og flere oppskrifter som er gratis. Da kan man velge og vrake. Og du dette garnet var helt nydelig, så mykt og selve strikket ble lekkert! Og den doble kanten på lua var fin, blir dobbelt så varm på øra! Det trenger man, for ut må man og fryse vil man ikke. Dette blir en by-lue. Fineste lua jeg har strikket meg ❤️ Og dusken fikk jeg fra Vibbedille – vant garn og da fulgte det litt stæsj med i pakka!

 

 

Vel da blir det en kopp kaffe til her og etterpå ut på tur!

 

Godt nytt strikke år!

10 kommentarer
   1. Tusen takk, brukte noen timer i går kveld. Var ikke så mye å se på TV 🙂 God morgen og Godt Nytt år.
    Lua var kjempefin og deilig på. Fargen var helt meg 🙂

  1. Artig å se at du er glad i og strikke også.
   Jeg fikk garn til sokker til jul.
   Hadde ønsket meg det. Nå er en sokk ferdig og startet på nr 2.
   Godt nytt år til deg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg