Restegryta til Solliv

 

God formiddag, du er kanskje på jobb og lurer på hva du skal ha til middag når du kommer hjem i dag. Kanskje har du rester fra nyttårsfeiringa. Her hadde vi skinkerester. Lagde skinkestek på Nyttårsaften. Ikke med knoke, men surret stek. Vi var jo ikke så mange! Men rester ble det. 

 

Jeg skar opp skinkestek i tynne strimler. Kokte opp litt vann med en sånn terning med kraft! Vet ikke hvor mye vann jeg. Kanskje 6 dl. Lot dette koke en stund. Skrellet 3-4 poteter og en gulrot. Oppi gryta med det. Kokte en stund. Hadde 3-4 poteter og litt gulrot fra dagen før. Oppi med det også. Rester av gratinert blomkål fra nyttårsaften. Skar det opp i biter. En sliten paprika fra kjøleskapet. Salt og pepper. 2 teskjeer med sterk sennep fra glass. 2 spiseskjeer tomatpure. Litt fløte. Litt rømme. Og en halv pose med frosne grønnsaker (gulrot, blomklål,  brokkoli) Kokte dette til det smaken var god! Litt sukkerkulør, og jevnet med maizena. Spiste dette med flatbrød til. 

 

Nydelig smak og jeg fikk ryddet i kjøleskapet!

 

Nå har jeg fri noen dager, deilig. Skal straks på Rema og Europris!

16 kommentarer

Siste innlegg