Proteinrundstykker til helga – oppskrift

 

God formiddag. Trenger du noe som er kjapt å lage + at det inneholder masse proteiner, så kan du lage disse rundstykkene!

 

4 dl havregryn, 4 egg, 4 ss cottage cheese, 1 ts bakepulver + 2 ss solsikkefrø eller gresskarkjerner. Jeg brukte gresskarkjerner. Gresskarkjerner har et høyt innhold magnesium og jern så det er et smart valg.

 

 

Rør alle ingrediensene i en bolle. La det svelle i 10 minutter. Sett deigen med en skje på et brett med bakepapir. Det blir 6 -8 rundstykker ettersom hvor store du lager dem. Pynt gjerne med litt solsikkefrø/gresskarkjerner på toppen

 

 

Stekes i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. Oppbevares siden i kjøleskapet.

 

 

Spiste to og det var ganske mettende. Hadde litt pålegg på det ene og det andre bare med cottage cheese og litt oliven. 

 

Hva lærte jeg av denne oppskriften (fant den i et ukeblad)..Jeg har smakt bedre rundstykker. Men er nok veldig sunne! Men er du glad i havregryn så liker du nok disse. Jeg hadde også i litt salt. Synes mange ganger det hever smaken.Jeg kommer nok til å bake disse igjen for dette var kjapp kjapp! Men jeg lurer på om jeg skal utbedre oppskriften bittelitt…

 

God lørdag…Nå er jeg klar for tur!

10 kommentarer
    1. Ojj,, ojj,, nei du, det der gidder jeg ikke 😀 Men så da godt ut. Her går det konsekvent i hjemmebakt brød og hjemmelaga tyttebærsyltetøy, hver morgen. 😀 Drittkjedelig, men godt 🙂 Nyt lørdagen hva du enn finner på 🙂

      1. Du liker tyttebær du…sundt og kjekt pålegg! Bruker det bare til jul jeg…sånn er jeg. Hjemmebakt brød er deilig, men mine blir murstein..:)

    2. Deilig ! Hender vi lager..men aldri hatt i havregryn..det skal jeg teste.. Ikke like godt som vanlige rundstykker..men gode og sunne ..må spises med en gang di er nystekte.. Mannen er jo veldig opptatt av å få i seg proteiner..så da er slike perfekte … Lørdagsklem <3

      1. Vanlige rundstykker er best. Det var helt annerledes. Men hadde jeg vært deg hadde jeg prøvd kanskje med litt urter og revet ost. Det skal jeg bruke neste gang! Synes de var litt tamme og bør “sprites” opp litt…Men ikke alt som er sundt er godt dessverre….hehe…

    3. Jeg synes de er gode, men kuttet ut cottage cheese og tok i stedet yoghurt og litt revet gulrot i. Stekte de i muffins form. Ellers går det mer i hjembakte knekkebrød. Kjøleskapsgrøt med bær på til frokost.
      Vanlig brødmat tåler jeg ikke.
      Klem

      1. Ja, så smart. Revet gulrot frisker nok opp litt. Synes det kunne vært litt mer smak jeg og lurt å bruke former. Det skal jeg gjøre også! Klem til deg..

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg