Oppskrift på sitronkake

God formiddag. Det er søndag og litt hviledag. Da smaker det godt med noe til kaffen. I går bakte jeg sitronkake. Den ble saftig og god. Oppskrift fant jeg i et ukeblad hos mamma 🙂

 

Oppskrift:

150 g smør og 300 g sukker. Røres hvitt. 

3 egg. Ha i et egg om gangen og visp mellom hvert egg.

Så tar du i vekselvis melet (300 g hvetemel), 2 ts bakepulver, 2 dl melk og sitronsaft og skall fra en sitron. Vispes mellom hver gang. Røren skal bli skikkelig fyldig. 

Hell røren i 2 brødformer eller 1 litt stor rund form. Det stod i oppskriften at det skulle stekes på 150 grader. Det synes jeg var litt lite. Så jeg stekte kaken på 160 grader (varmluft) i 45 minutter. Nederste rille. Slo av ovnen etter det. Lukket opp døra og lot kaka stå litt i ovnen før jeg tok den ut. Etterpå helte jeg over litt rasp av sitronen. Tenker at det kunne også vært godt med litt melis her. Denne kaka skal være god til å fryse. Det skjønner jeg godt. For den var litt “tung” og god. Mye smør og egg vet dere.

Kaka ble kjempegod. Deilig å ha nå i disse sensommerdager. Nyte noe godt til teen eller kaffen på våre nybeisede plattinger 🙂

 

 

 

 

Ha en flott søndag videre….her skal det sikkert bades:)

 

14 kommentarer

Siste innlegg