oppskrift på julekake

 

Oppskrift på julekake

 

 

950 g hvetemel, 150 g sukker, 1 ts malt kardemomme, 5 dl melk, 50 g gjær, 1 egg, 175 g romtemperert smør, 2 dl rosiner, 100 g sukat, 1 egg til pensling..

 

Bland hvetemel og sukker og kardemomme i en kjøkkenmaskin. Smuldre gjæren i melka (svak oppvarmet) og visp inn egget. Elt deigen godt i middels hastighet i ti minutter. Tilsett smøret i biter. Elte 10 minutter til, til deigen slipper bollen.  La stå til heving i en time. Så del deigen i to og lag to julekaker og elte inn rosiner og sukat og la så  disse julekakene etterheve langsomt i en time, i et kaldt rom. Pensle med egg og så steke i 40 minutter på nederste rille  i ovnen på 200 grader – følg med her skal de ikke bli brent på toppen. Mine var ferdig etter ca. 35 minutter. Kjernetemperatur skal være 98 – 100 grader.  Jeg tok og målte underveis. Så da sier jeg bare til å nyte, disse her var meget gode altså..Jeg delte i to og frøs de ned – slik at jeg har litt til julens hygge! 

 

 

 

#hjemmebakt er best

8 kommentarer
      1. Ikke sant, hjemmebakt julekake med brunost er veldig deilig. Jeg kuttet ut sukat, det liker vi ikke så godt her.
        Så gøy at du vil bruke oppskriften! 🙂 Fin kveld videre…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg