God formiddag
Horn (16 stk.)
60 g smør – 3 dl melk – 50 g gjær – 400 g hvetemel – 1 ss sukker – 1 ts malt kardemomme
Fremgangsmåte den samme som alltid, smelte smør og ha i melk og varme til 37 grader. Hell dette i bakebollen. Så alt det andre. Elt til en smidig deig. Dryss på litt mel og heve i ca 30 minutter.
Del deigen i to og kjevle til 2 runde leiver. Hver leiv deles i 8 snipper. Rull til horn. Etterhev i 20 minutter.
Pensle med egg og valmuefrø eller sesamfrø. Jeg brukte sesamfrø. Stek så i 220 grader i ca 10 minutter – midt i ovnen.
Følg med, dette er meget lett bakverk og kan for bli litt mørke. Den første vendinga ble det hos meg. Men ikke svidd og hard. Bare litt mørk farge.
Klart du kan bytte litt av hvetemelet med grovere mel. Jeg ville ikke det i dag. Da jeg har nok grove rundstykker i fryseren. Må ha litt forskjellig. Jeg smurte meg et horn med ost og skinke nå. Som sagt superfløffy og meget godt. Dette skal jeg bake mer av. Fant oppskrift i et hefte i et ukeblad fra ho mor 🙂
Kos deg med søndagen. Her blir det ut på sykkeltur 🙂
De så himmelsk gode ut, og oppskriften er allerede notert i boka og skal prøves 😉
Tusen takk, var gode. Liker å teste oppskrifter. Disse skal jeg lage flere ganger.
Bakedag og kos 😀 kjempeflott 🙂
Tusen takk, er koselig det på søndager 🙂
Alltid godt med nybakt horn:)
God søndag til.deg også:)
Tusen takk, ja – det smakte deilig. Sikkert godt med litt brie og marmelade 🙂 også.
Nam, nam :p De hornene så kjempegode ut, og tusen takk for oppskriften 🙂
Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂
Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
Tusen takk, bare hyggelig. Du får teste ut en dag. Disse var veldig gode. Så utrolige fløffy som jeg skriver. Aldri opplevd før.
Det så jo veldig godt ut da 😋 Bruker mest grovt til hverdags..men deilig å variere med litt finbakt innimellom .. Ønsker deg ei fin kommende uke 🤗
Tusen takk, utrolig luftige. Aldri smakt maken til disse. De her skal bakes mange ganger. Så kjekt. Tusen takk for god ønsker og fin fin kveld til deg. Klemmer.
O la la… nam….. 🙂 klem
Ja, det kan du si 🙂 godt ble jaggu. Klemmer til deg.
horn er godt,bruker å bake dem til jul,i år må jeg finne en oppskrift også for glutenfrie :=)
Ja, googlet på nettet. Masse oppskrifter. Så finner sikkert en som er grei.