om det kommer en særping….

 

“Når lemmæne faller på Flora og stolær og bord settes frem, når finger’n kan stikkes i jorda og trekkfuglæne kommer hjem. Da ligger du snart utpå Søster og fiskær og gjør som du løstær. Takk kjære Trægde for høytrykk i kø, borte er kulde og holke og snø. Sommer’n er herlig i Fredrikstad, når du bare kan tælle og vele omkring, du føler deg oppstemt og sjeleglad – som en skreddersydd scoring fra en FFK-ving. Å sludre en samtale på byens torv, ta båten til Strømstad og der keka korv. Ja, da har du det bra – og det skal du ha i Fredrikstad.

Å sitte på brygga med reker og tenke på sletts ingenting. Det krittæs opp paradis-streker og småjentene slår på ring. Ved Tollboden sparkær no’n guttær, og vinter’n er best når han sluttær. Kjenn at det dufter av nystekt makrell – deilig i korterma til sent på kveld. Sommer’n er herlig i Fredrikstad, når du bare kan tælle og vele omkring, du føler deg oppstemt og sjeleglad – om det kommer en særping det gjør ingenting. Du treffer en kjenning og slår av en prat – du ligger på svaberget brunstekt og lat. Ja, da har du det bra – og det skal du ha i Fredrikstad.

I Gågata surrær det stemmær og du er en røst iblant dem. Se jordbæra kostær en femmer – kjøp fløte og ta med deg hjem. Det døsas på benkær i parken og kjærlighet rissæs i barken. Ikke no’ sted er det finære nå – kom og se sjøl det er lett å forstå: At sommer’n er herlig i Fredrikstad, når du bare kan tælle og vele omkring. Du føler deg oppstemt og sjeleglad, og en skydott for sola det gjør ingenting. Spis middag i friluft og smak nypotet. Kjøl ned no’ kaldt når en dag blir for het. Ja, da har du det bra og det skal du ha i Fredrikstad. Ja, det skal du ha i Fredrikstad.”

 

God ettermiddag! Over her er en sang vi i Fredrikstad er ille glad i….Nå er vi kanskje alle litt særpingær også! Dagens Sarpsborg arbeiderblad hyller Ulrikke! Det gjør jeg også 🙂 Gratulerer <3 

 

 

La de gode tingene få en sjanse til å skje.

6 kommentarer
  1. Artig med dialekt 🙂 Vi har et snev av den i Vestby også, de som er vokst opp og blitt der. Pappa hørtes litt ut som han var fra Østfold en plass 🙂

  2. Herregud, som jeg pleide å skråle den sangen som barn! Spørs vel om ikke jeg er blandt et ganske så lite mindretall som faktisk vet hva det å ‘tælle og vele omkring’ (der vi driver å ‘janglær på vollæne’ betyr for noe (haha)..
   – Liksom vi er de eneste som er i stand til å si, såvel som å oversette strofer som ‘hæll kælv i ælva me’ gummipælær’ (hahaha)

   1. Så gøy at du kjenner denne sangen da. Begynner å bli noen ord siden den ble skrevet. Dialekter må holdes i sjakk helt klart. Ikke gå i glemmeboka.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg