krummer du kaker – krumkaker

 

God formiddag denne søndagen. Ute regner det! 🙂 Men skal ut på tur nå. Regn er ingen hindring. Ut må man hver eneste dag året rundt. 

 

Det ble krumkaker i går. Det er jula for meg. Har stekt disse kakene fra jeg var 10 år tenker jeg. Sammen med pappa. Mamma lagde røra og pappa og jeg stekte. Greit å være to til den jobben. Da hadde vi et jern som vi varmet opp på plata på komfyren. Det var tider…

 

Etterhvert da jeg flyttet hjemmefra og fikk mitt eget hjem så fikk jeg låne et elektrisk jern av en slektning. Og etterhvert etter det så kjøpte jeg mitt eget! Det er rett og slett jula for meg. Finnes ikke bedre kaker eller nostalgi eller sjarm! <3 Må ha må ha….Det finnes mange oppskrifter på nettet. Det enkleste er å lage eggedosis og så smelte smør og avkjøle og røre inn. Til slutt vender du hvetemel og litt kardemomme. La røra hvile et kvarter! Er røra litt tykk så ta i en dl vann når du begynner å steke. En teskje røre er nok – ikke mer. Men du skal klemme og klemme til de er supertynne! Og jeg liker de litt brune. Så tar de du ut og ruller eller setter de i en kopp. Og husk ingen kjøkkenvifte på, da kan de slå seg (bli myke). Og ingen dør må åpnes før kakene er avkjølt og i boks med tett lokk! 

 

 

Klem Solliv

6 kommentarer
    1. ja alle liker krumkaker,og jeg er heldige og ha selvplukede multer i fryseren,blir multekrem med krumkaker julekvelden hos oss :=) jeg er litt som du,liker kakene godt stekte,godt brune er ingen hindring :=)

      1. Høres deilig ut. Selvplukkede multer er det dårlig med her. Men krem går fint. Og har har man rester av riskremen er det veldig godt i krumkakene…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg