kalde og varme sauser som gjør susen – del 1 / sauseskolen

 

God kveld. Har ikke funnet noe passende bilde enda, så får bli meg selv i dag. Jeg kommer til å lage innlegg om kalde og varme sauser som gjør susen. Tar det litt innimellom. Egentlig mest for å ha et system på det selv. Jeg rydder jo om dagen og fant utklipp fra et ukeblad. Som jeg har tatt vare på og kanskje ikke brukt så mye selv heller. Men nå lager jeg et system på det. Og prøver og tester ut som det passer til maten og det jeg har i huset. Saus 1 kommer her. Ikke testet ut, men skal prøve en dag. Alle sausene her er enkle å lage uten for mye dill. Trenger ikke koke kraft en halv dag eller noe. Og det er jo et eldre ukeblad og det var kanskje før alle de fancy maskinene man har i dag. Enkle og greie 🙂

 

Saus nr. 1: Saus ala pizza – smaker godt til retter med kjøttdeig, stekt og grillet kjøtt eller kylling og pølser. Oppskrift: 4 dl. vann, 1 terning kjøttbuljong, 1ss maissena, 1 ss tomatpure, 1 fedd presset hvitløk, 1 ts oregano, 1 ts basilikum, 1 ts timian eller merian, litt salt og pepper. Visp alle ingrediensene sammen i en kjele og gi sausen et godt oppkok under omrøring. 

 

Denne sausen tester jeg ut en dag. Og da blir det bilder! Tenker den blir god på pizza <3 Følg med, som sagt innimellom så kjører jeg denne sauseskolen! Og jeg fortsetter med sitater under alle mine innlegg. Mat eller ikke.

 

Livet er ikke så lett som avholdsfolk vil ha det til.

 

12 kommentarer

Siste innlegg