Fant oppskrift i et blad hos mamma. 5 dl yoghurt naturell, 1,7 dl. vann, 1 pk gjær, 200 g sammalt hvete fin, 200 g sammalt hvete grov, 2 ts salt, 600 g hvetemel.
Varm opp vann og yoghurt til 37 grader og rør gjæren ut i vesken. Så tar du dette i kjøkkenmaskin hvis du har da. Tilsett både grov og fin sammalt hvete. Og rør godt til alt er blandet. Videre hvetemel og salt. Til deigen slipper bollen. Synes det var mye med 600 g hvetemel jeg. Tok mindre. Ta i litt om gangen. Prøv deg frem. Heve 1 time. Så ruller du rundstykker (16 stykk) heve i 30 minutter. Pensle med egg og gresskarkjerner. Jeg hadde ikke det på mine. Gadd ikke kjøpe. Stekes i 225 grader i ca..20 minutter på nederste rille. Dette må du følge med på. Stekte ikke så lenge jeg.
Formet rundstykker.
Penslet med egg og sesamfrø.
Ferdig stekt 🙂
Stekte fiskepudding og salat til. Ble nesten fiskeburger…haha.
Synes de ble veldig gode altså. Ikke sånn harde som mange grove rundstykker blir. Og deilig med yoghurt i <3
Vi nordmenn er i grunnen ganske spontane, bare vi får tenkt oss litt om.
ser deilige ut disse da :=) mmmm hjemmebakt e best
Var veldig gode og saftige disse. Gøy å bake 🙂
Det var en ny vri på rundstykker 😊
Kan nok hende jeg må prøve den oppskrifta en gang😃
Det var en ny vri for meg også. Men ble gode og saftige altså! 🙂
Disse så veldig gode ut 😀 Perfekte helgerundstykker!
Takk, veldig gode og ikke for mye rart i deigen. Det synes jeg er greit. Enkle å lage. Bare ha god tid til å heve 🙂 tok et halvt rundstykke nå med brunost. Kjempegodt.
Mmm – ser helt nydelig ut! Flinka 🙂
Takk, disse her ordna seg selv. Bare egentlig å vente og vente…:) Var veldig gode! 🙂