grove rundstykker med oppskrift

 

Fant oppskrift i et blad hos mamma. 5 dl yoghurt naturell, 1,7 dl. vann, 1 pk gjær, 200 g sammalt hvete fin, 200 g sammalt hvete grov, 2 ts salt, 600 g hvetemel. 

 

Varm opp vann og yoghurt til 37 grader og rør gjæren ut i vesken. Så tar du dette i kjøkkenmaskin hvis du har da. Tilsett både grov og fin sammalt hvete. Og rør godt til alt er blandet. Videre hvetemel og salt. Til deigen slipper bollen. Synes det var mye med 600 g hvetemel jeg. Tok mindre. Ta i litt om gangen. Prøv deg frem.  Heve 1 time. Så ruller du rundstykker (16 stykk) heve i 30 minutter. Pensle med egg og gresskarkjerner. Jeg hadde ikke det på mine. Gadd ikke kjøpe. Stekes i 225 grader i ca..20 minutter på nederste rille. Dette må du følge med på. Stekte ikke så lenge jeg. 

 

Formet rundstykker.

 

Penslet med egg og sesamfrø.

 

Ferdig stekt 🙂

 

Stekte fiskepudding og salat til. Ble nesten fiskeburger…haha.

 

Synes de ble veldig gode altså. Ikke sånn harde som mange grove rundstykker blir. Og deilig med yoghurt i <3 

 

Vi nordmenn er i grunnen ganske spontane, bare vi får tenkt oss litt om.

8 kommentarer

Siste innlegg