Bakedag i heimen!
Oppskrift: 150 g smør, 50 g fersk gjær, 4 dl. melk, 1 egg, 1 dl sukker, 1/2 ts kardemomme, ca 11 dl hvetemel. Smelter smør og blander med melk, heller dette i bollen. Løser så opp gjæren i bakebollen. Så tar man et egg, sukker og hvetemel og kardemomme og rører inn. (Trenger ikke maskin i det hele tatt.)
Fyll: 100 gram nøtter/mandler som er hakket, 2 dl eplemos. Et egg til pensling. Jeg ristet nøtter og mandler litt i stekeovnen først.
Deigen heves en time, så kjevler man ut en lang pølse på 80 x 20. Så på med fyll. Ruller sammen og klipper noen hakk etterpå. Heves så igjen 30 minutter. Pensle med et egg og pyntes med hakkede nøtter/mandler.
Så skal kringla/kransen stekes på 200 grader på nederste rille i 20 minutter. Hvis man ønsker kan man pynte med melisglasur når eplekransen er avkjølt. Veldig god, jeg har spist mine biter og fire store deler gikk i fryseren! 🙂 Oppskriften fant jeg i Hjemmet, uke 41.
Hjemmet: Et godt blad med mange oppskrifter hver eneste uke…



Kos deg masse 🙂 Den så jo veldig flott ut også. Og smaker nok som gull omtrent 🙂
Smakte virkelig deilig, enkleste jeg har bakst noen gang. Man bare rørte sammen og så ble det den
flotte deigen.
Jrg har også bakt i dag. Form kake:)
Deilig med hjemmebakte 🙂
hjemelaget hvetebakst er deilig ,godt med noe i fryseren også :=)
Ikke sant, hvetebakst er nydelig. Og dette var så utrolig enkelt. Bare røre sammen men en slev.
Veldig god!
Kringle er så deilig – og denne ser super ut! <3
Veldig god og veldig enkel å lage…man rører i hop og da er mye gjort.
god klem <3