Eplekrans

 

Bakedag i heimen! 

 

Oppskrift: 150 g smør, 50 g fersk gjær, 4 dl. melk, 1 egg, 1 dl sukker, 1/2 ts kardemomme, ca 11 dl hvetemel. Smelter smør og blander med melk, heller dette i bollen. Løser så opp gjæren i bakebollen. Så tar man et egg, sukker og hvetemel og kardemomme og rører inn. (Trenger ikke maskin i det hele tatt.)

 

Fyll: 100 gram nøtter/mandler som er hakket, 2 dl eplemos. Et egg til pensling. Jeg ristet nøtter og mandler litt i stekeovnen først. 

 

Deigen heves en time, så kjevler man ut en lang pølse på 80 x 20. Så på med fyll. Ruller sammen og klipper noen hakk etterpå. Heves så igjen 30 minutter. Pensle med et egg og pyntes med hakkede nøtter/mandler.

 

Så skal kringla/kransen stekes på 200 grader på nederste rille i 20 minutter. Hvis man ønsker kan man pynte med melisglasur når eplekransen er avkjølt. Veldig god, jeg har spist mine biter og fire store deler gikk i fryseren! 🙂 Oppskriften fant jeg i Hjemmet, uke 41.

 

Hjemmet: Et godt blad med mange oppskrifter hver eneste uke…

 

8 kommentarer

Siste innlegg