Enkel formkake med oppskrift

 

God formiddag, ute skinner sola…

 

Jeg lagde formkake i går og la den ut på bloggen! Se HER Hvis noen var interessert i oppskrift kan jeg dele den på bloggen og det var det. En av mine trofaste lesere synes det var en god ide ANNEBE (linker til den fine bloggen hennes)..

 

Oppskrift – enkel formkake: 

 

Margarin/smør 50 g

Egg 2

Sukker 2 dl

Hvetemel 3 dl (ca 175 g)

Bakepulver 2 ts

melk 1 dl

 

Egg og sukker piskes til eggedosis. Så tar man man i det tørre og blander i, og til slutt melk og smeltet smør/margarin. Og så heller man røren i en godt smurt brødform. Når kaken er stekt så lar du kaken stå noen minutter i formen før du hvelver den på et fat. La formen være over kaken til den er passer avkjølt. Eller bruk et klede over!

 

Det var grunnoppskriften. Her kan man variere f.eks med litt revet skall av en 1/2 sitron, eller det jeg bruker oftest er 1 spiseskje med bakekakao. Eller man kan bruker begge deler. Sitronskallet kan byttes ut med revet skall av en 1/2 appelsin, eller 2 ts vaniljesukker. Her kan man være kreativ og fylle med det man har tilgjengelig tenker jeg. Stekes i en avlang brødform som er smurt med smeltet margarin, og stekes på nederste rille i 175 grader i 35 minutter. Kaken er ferdig når den slipper kanten og bruk en pinne for å sjekke om den her gjennomstekt. 

 

Jeg bruker å sikte litt melis over når det har begynt å kjølne ned etter steking. Eller du kan piske krem og pynte med litt bær rundt. Eller lage en melisglasur. Utrolig mange muligheter med denne grunnoppskriften. Kaka blir alltid god og alltid vellykket. Dette er en oppskrift jeg har har brukt i ca 35 år! Dette er en oppskrift fra den rutete kokeboka til Ingrid Espelid..

 

KOS DEG! 🧡💛

14 kommentarer
      1. Tusen takk, ja dette er en enkel kake og lage.
        Veldig god med litt bakekakao og et dryss med melis. Kjapt å lage altså..
        God Langfredag videre, klem..

    1. Aha, baking på gang 😀 Her ble det laget gulrotkake i påvente av sønn&co skulle komme i påska. Men siden vil ble slått ut av korona, ble det kansellert. Men vi regner med å ta det igjen, siden vi har lagt inn over 2 uker i Oslo området etter 17 mai. Nyt og kos deg videre i Påska 🙂 Klem

      1. Så da kom det til dere altså, jaja…ikke lett å slippe unna. Håper det går greit.
        Jeg skal inn og lese hos deg nå senere.
        Hyggelig at dere kommer sørover rundt 17. mai da, masse å se på og gjøre i Oslo da..I finværet.
        Klem og god bedring..🥰

      1. Den er genial å lage hvis det plutselig ringer på døra..Folk prater litt og etter halvtime har man nystekt
        kake å servere. Gjort flere ganger. Mye enklere enn vafler. Vafler tar tid og røra må svelle..
        Og de seks ingrediensene har man alltid i huset! 🙂
        Min favoritt er med bakekakao og et dryss med melis.

      1. Veldig god og så enkel å lage da, min favoritt er med litt bakekakao i røra og melisdryss
        over når den er stekt. Den kan lages mens man har gjester, for det tar jo ingen tid..:-)
        Enklere enn å lage vaffelrøre. Enkle og gode ting er jeg fan av..klem bortover til deg <3

    2. Takk for oppskrift! 🥰 Idag har jeg forøvrig lagd den gule kaka du linket til tidligere (suksessterte). Jeg baker mest langpannekaker og gjærbakst som det er kjekt å putte i fryseren, men koselig med slike kaker innimellom også, så takk for inspirasjon! 🤗 Ønsker deg en fin påskeaften! 🐣💛🐥

      1. Tusen takk så hyggelig kommentar.
        Godt å bake litt, ha litt på lur i fryseren. Ble ingen gul kake på meg i år, hatt så mye annet i hus.
        Gule kaka er jo den beste. Her koser vi oss og Riktig God Påske videre :-)🧡

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg