det er mye å undre seg over

 

Som barn dro vi opp Sisselrot. Den smakte godt og vi tørket den fri fra jord og tygget, og det smakte skikkelig lakris. Den er grønn hele året. Sisselrot er en slags bregne. Litt mindre. Jeg har også bregner i hagen. Skikkelig store. Men de visner ned når høsten kommer. Sisselrot er grønn hele året! 

 

 

Rota har jeg prøvd å ta bilde av her. Sisselrot.

 

 

Skikkelige grønne og fine hele vinteren. 

 

 

Så et program på TV – på dagsrevyen tror jeg det var. Vedkommende hadde spesialisert seg på naturen. Og plukket og solgte videre til restauranter. Rett og slett gjort forretning ut av det! Mange restauranter..Særlig de litt “finere” slaget vil ha litt annerledes mat på kjøkkenet. En av råvarene var denne Sisselroten. Ble brukt i en eller annen rett. Hvordan den ble brukt husker jeg ikke. Men det jeg ble minnet om: Var barndommen min, der vi traska rundt i skogen og tygget på røtter…..Rart å tenke på. Nå har det blitt delikatesse og sikkert en grei kilopris 🙂 Ja, det er mye å undre seg over der man trasker og går 🙂 Dersom dere ikke har prøvd så må dere være 100 % sikre da. Kan ikke bare ta en rot å tygge på akkurat! 

 

Takknemlighet er hjertets hukommelse.

16 kommentarer
    1. Ja! Det husker jeg i også gjorde, og vi tok opp et blad som vi kalte for “surblad”. Surbladet smakte litt surt. Morsomt gjensyn med planten, og jeg lærte noe jeg ikke visste fra før 🙂

      Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke <3 🙂

      Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

      1. Så bra og det var skikkelig god smak på de røttene. Skal prøve en dag igjen jeg…Om det er det samme som barndommen…Fin kveld og klem til deg…

    2. Dette ante jeg ikke 🙂 Det er sant som det sies, man lærer hele livet 🙂
      Jeg spiste aldri noe som hadde ligget nede i jorda med mindre mine foreldre serverte det 🙂
      Artig at dette har blitt en delikatesse. Jeg skjønner jo nå hvorfor jeg liker aller best å spise på jordnære restauranter som ikke kappes om å servere rar mat 🙂

      1. Var artig 🙂 jeg liker godt litt annerledes restauranter. Kanskje de brukte den i noe is eller dessert for å lakrissmak…rett og slett husker ikke. Husker at vi som barn spiste på veldig mange ting vi fant i naturen…<3 rart vi overlevde….

    3. Stilige bilder..tror ikke jeg har smakt på di der.. Men husker syreblader, kløver og andre ting vi smakte på.. 🙂 Veldig i tiden å bruke det man finner i naturen ja..jeg kan ikke så mye om det så holder meg mest til blåbær og tyttebær 🙂 Klem og fin kveld til deg <3

      1. Tusen takk, vi spiste på det meste da vi var barn. Nå er jeg litt mer forsiktig. Men liker å smake når jeg er ute og spiser på en flott restaurant. Kjøttkaker og brun saus kan jeg spise hjemme….hehe…
        Syre ja…det spiste vi også! Og karve…Mye forskjellig rett og slett. Gøy å være ung før…<3

    4. Jeg har også tygget mye på Sisselrot da jeg var barn, men nå er det lenge siden jeg har gjort det. Er ikke så lett å finne her jeg bor heller 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg