Oppskrift på julekake
950 g hvetemel, 150 g sukker, 1 ts malt kardemomme, 5 dl melk, 50 g gjær, 1 egg, 175 g romtemperert smør, 2 dl rosiner, 100 g sukat, 1 egg til pensling..
Bland hvetemel og sukker og kardemomme i en kjøkkenmaskin. Smuldre gjæren i melka (svak oppvarmet) og visp inn egget. Elt deigen godt i middels hastighet i ti minutter. Tilsett smøret i biter. Elte 10 minutter til, til deigen slipper bollen. La stå til heving i en time. Så del deigen i to og lag to julekaker og elte inn rosiner og sukat og la så disse julekakene etterheve langsomt i en time, i et kaldt rom. Pensle med egg og så steke i 40 minutter på nederste rille i ovnen på 200 grader – følg med her skal de ikke bli brent på toppen. Mine var ferdig etter ca. 35 minutter. Kjernetemperatur skal være 98 – 100 grader. Jeg tok og målte underveis. Så da sier jeg bare til å nyte, disse her var meget gode altså..Jeg delte i to og frøs de ned – slik at jeg har litt til julens hygge!
#hjemmebakt er best
Å, de så veldig gode ut! Julekake/brød er vare supergodt 😀
Takk for oppskrift 🙂
Veldig god! Den bør du prøve…smakte så godt altså! 🙂
Bare hyggelig…
Takk for oppskriften.
Den skal jeg prøve.
Det er så godt med julekake med Bestemorost (brunost) på.
Ikke sant, hjemmebakt julekake med brunost er veldig deilig. Jeg kuttet ut sukat, det liker vi ikke så godt her.
Så gøy at du vil bruke oppskriften! 🙂 Fin kveld videre…
Jeg dropper også sukaten. 😅
Jepp 🙂
Tusen takk – da skal jeg prøve 🙂
Det bør du virkelig, utrolig flott oppskrift. Men må heve og heve og elte deigen veldig godt! Men kaka smelter i munnen altså..