Søt gjærdeig…

Bollene ble gode og luftige, men du bør ha kjøkkenmaskin for å lage disse. Må eltes for å få luft inn i deigen…

500 g hvetemel, 1 dl sukker, 25 g gjær, 3 dl melk, 75 g smør, 1 egg, en liten klype salt, 1 egg til pensling…

Hvetemel og sukkerf i bollen, tilsett romtemperert melk og egget. Smuldre gjæren i bollen. Elt med maskin i 7 minutter. Så tilsetter du smøret som du har kuttet i terninger. Elt så videre i 5 minutter…deigen skal være tynn og gjennomsiktig…elt gjerne noen minutter til…viktig å få masse luft inn…Hev i 1,5 time og form til boller. Blir nok ca. 16 stk..Etterhev i 45 minutter…pensle bollene med sammenpisket egg. Stek midt i ovnen sånn ca. 7-10 minutter på 220 grader…

Jeg lagde dobbel porsjon fikk 32 boller, fryser ned litt, kjekt å ta opp. Boller er dyrt nå koster 55 for en pose med 10 boller. Best å lage selv…

8 kommentarer

    1. De så kjempegode ut.. stekte noen vafler i stad vi å hadde til kaffen :)) Så den fine rosa ulltrøya også… Kos deg med kvelden <3

    2. Tusen takk….godt med boller i det grå været…kjørte ut til mamma med noen også og tente lys hos pappa..Vafler er deilig synes jeg…Jeg likte ulltrøya, nydelig farge 🙂 annebe:

    3. Bare hyggelig, det var en fin oppskrift..bollene ble gode…kan også ta i litt kardemomme…droppet det i oppskriften jeg…for jeg er ikke glsd i det.Helene:

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg