Torsnes kirke

 

God mandag!

 

Dette er Torsnes kirke, ligger i ei bygd utenfor Fredrikstad! Jeg legger ved kopi fra Wikipedia, med diverse linker. Jeg vet det er folk her inne som liker å lese om kirker! Byggeår er 1860, restaurert i 1963. 

 

Jeg var ute i bygda i går for å stelle grava til pappan min. Har ligger begravd på kirkegården der. Eller hva skal man si! Hans siste hvilested her på denne jorda! Han ble kremert.

 

Så for meg så kunne jeg jo like godt tent lys her hjemme. Det er et stykke å kjøre, så i år tenker jeg praktisk og vanning. Det er ikke aktuelt for meg å kjøre dit to ganger i uka for vanning denne sommeren! Man kan kjøpe seg fri for gravstell, men uansett så må man varsle i god tid. Så det er ikke aktuelt å få hjelp denne sommeren! I går satt jeg ned bare et par påskeliljer, hva det blir etterpå vet jeg ikke. Stemor nytter ikke plante der, da det kryr av rådyr og de roter og spiser opp disse blomstene. Det er det beste dem vet!

 

Ser at folk bruker mye annen pynt også. Steiner og figurer! Jeg skal gå i tenkeboksen! Naboen og jeg har hjulpet hverandre med dette. Naboen har faren sin der ute også, så han har vannet for meg og jeg for ham. Men han har nå satt bort jobben. Det er kanskje sånn vi har blitt. For meg er det kjøringen som hindrer meg, det er for mye kjøring rett og slett! Jeg liker best å gå……..kjøre tur er ikke meg! Det står langt nede på lista av mine gjøremål! Det er bare sånn det er……..

 

Tok en rast i naturen! 

 

 

Torsnes kirke

Torsnes kirke
OmrådeFredrikstad
BispedømmeBorg bispedømme
Byggeår1860
EndringerRestaurert i 1963
KirkegårdDet er kirkegård ved kirken
Arkitektur
ArkitektJ.C. Reuter
TeknikkMur
ByggematerialeStein
Kirkerommet
Diverse230
Beliggenhet
Kart

Torsnes kirke
59°11′18″N 11°04′18″Ø

Torsnes kirke på Commons

Torsnes kirke er en langkirke fra 1860 i Fredrikstad kommune og domprosti i Østfold fylke.

Byggverket er i stein og har 230 plasser.

Kilder

  • Vestli, Leif (2009). Torsnes kirke 150 år 1860-2010. Torsnes.
  • Thorkildsen, Tore E. (1994). «Torsnes kirke». På kirkevei i domprostiet. Hvaler: TK-Publikasjon. s. 109-116.
  • Rasmussen, Alf Henry, red. (1993). Våre kirker. Norsk kirkeleksikon. Kirkenær: Vanebo forlag. s. 690. ISBN 82-75-27022-7.

Eksterne lenker

 

 

12 kommentarer

    1. det blir slik for meg også etterhvert,nå kjøper min mor seg stell på graven ,etter hennes tid får vi se ,det tar oss 2 gode timer å kjøre dit hver vei ,med stopp blir det fort 2,5 timer
      jeg ville plantet en fin staude som kommer igjen hvert år ,dei tåler bedre tørke og da slipper en å plante nytt hvert år ,kanskje en liten vintergrønn som ikke blir stor

      1. Det er ikke så langt å kjøre for meg, men jeg er ikke glad i bilkjøring! Men det er altfor langt å gå.
        Men når naboen ikke hjelper meg så blir det enkelt valg. Da kommer jeg ikke til å dra ut dit hele sommeren. Og mamma bor jo ikke der i bygda lenger.Lurt med stauder. Skal tenke på det.
        Orker ikke ha dette hengende over meg i hele sommer! Så forstår din mor.

    2. Kirker er interessant vet du. Måtte inn og lese litt. Fant det interessant at denne kirken hadde egen gravkrypt med sarkofager for noen fine folk fra 1700-tallet. Det er det ikke alle kirker som har. I det minste ikke annet enn de store katedralene. Måtte derfor lese om disse menneskene som mente de fortjente et eget gravkammer. (De besørget det selv,) Knud Gyldenstierne Sehested. Sikkert en viktig mann, hans kone datter, svigersønn og to barnebarn fikk hvile i gravkammeret sammen med han.
      Men tilbake til denne Knud Gyldenstierne Sehested. Når jeg søker på han står det; 1713 hadde Sehested kjøpt seg fri fra et ekteskapsløfte til Anna Margrethe Gram, med hvem han hadde en datter. Senere giftet han seg med Frederikke Augusta Heusner (d. 1765), med hvem han hadde 19 barn. De 19 barna med Frederikke er en ting, Jeg lurte mer på prisen på å kjøpe seg fri fra et ekteskapsløfte med Anna Margrethe Gram. Spesielt siden de hadde et barn sammen.
      Interessen min ble sikkert vekket, fordi jeg antar dette er en del av slekten Gram som er fra mine kanter. Det stemmer nok, for Anna Margrethe Gram er begravd på Hole kirke, ikke langt herfra.
      Gøy å lese slikt. Da koser jeg meg. Dette må jeg finne ut mer om.

      1. Veldig artig at du er så interessert. Moro. Skal titte litt på linkene jeg også.
        Gyldenstjerne høres adelig ut. Som sagt sjekke mer om dette og så gøy at du kom frem til det med slekten Gram!
        Virkelig gått i dybden her du!

    3. Jeg fikk tilbud stell og beplantning på graven til foreldrene mine i begynnelsen av mars, men jeg bestemte meg for ikke å benytte meg av det. De ligger på Alfaset gravlund, og det tar meg ikke mer enn 10 min å kjøre dit. Pappa har bursdag på langfredag, så jeg skal en tur ned for å sette ned noen vårblomster å tenne lys for han da. Når det gjelder kirker så har jeg ikke noe forhold til hva som skjer i dem, men liker godt de gamle bygningene som jeg syntes er vakre. Ha en fin mandag, klem 🤗

      1. Jeg har stelt graven til faren min i mange år nå. Men nå begynner jeg å bli lei av å kjøre ut og vanne.
        Så må tenke annerledes. Hadde han vært begravd her på Kråkerøy så hadde det ikke vært noe problem.
        Koselig at du skal pynte hos din far på langfredag! Klems <3

    4. Jeg har noen graver langt unna, og har selvvanningskasser gravd ned på et par av de. Da holder det ei god stund, og de samler jo også opp vannet når det regner. Resten har jeg stauder som tåler mer å bli litt tørre. Jeg har også sett at noen legger fine steiner foran gravensteinen og litt annen pynt. Det er flere muligheter 🥰 Ganske dyrt å sette bort gravstellet, så det har jeg unngått

      1. Stauder er nok bedre enn sommerblomster. Det å plante er jo bare gøy, men vanningen er pyton.
        Så jeg får tenke på det etter påske! Jeg har stelt grava hans i mange år, men nå er jeg forsynt med å kjøre og
        vanne merker jeg. Så skal ta meg en tur på et hagesenter å få ideer <3

    5. Fin kirke med solid historie. Mine foreldre ligger i en fellesgrav ved Tranby kirke som jeg var konfimant i 1978. Kirken er bygd i 1899 om jeg ikke husker feil. Sjelden jeg er der men tar en tur snart må jo legge ned blomster til mor og far. Fin utsikt fra kirken men enda bedre er kanskje utsikten fra Frogner kirke som man kan se fra Tranby kirke. Fantastisk utsikt over Lier. Der ligger mine besteforeldre men om den grava er der enda veit jeg ikke. Ha en fin kveld.

      1. Mange flotte kirker rundt om kring.
        Graver må stelles. Plante er en ting, men vanning hele sommeren er ikke gøy. Er jo ikke sikkert jeg er hjemme en gang.
        Gode tanker til deg når det gjelder dine foreldre. Min far døde for flere år tilbake.
        ..
        Moro å besøke kirker og titte rundt ja.
        Ønsker deg en flott kveld!

    6. En fin kirke – og jeg er av dem som liker å lese om dem….! Blir mye styr for den som ikke er glad i å kjøre, når kirkegården er et stykke unna! Hos oss er det bare meg som besøker grava til mamma og onkel nå…… men det er bare 15 minutter å kjøre- og jeg liker det jo! Håper du finner en løsning – klem <3

      1. Tusen takk, jeg liker ikke bilkjøring. Koser meg ikke med det. Så det er det det går på.
        Himla langt er det ikke, men langt nok for meg. Og vanning hele sommeren er et styr!
        Du er fink, nyt kvelden min venn..<3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg