Før steking -bildet øverst!
Perfekt stekte poteter er godt! Bruk gjerne potetslaget Beate her..
Sett på stekeovnen på 220 grader. Skrell og del opp i passe biter så mange poteter du trenger. Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en stor kjele. Kok potene under lokk i 5 -7 minutter – de skal ikke bli møre. Ta kjelen av platen! 3 ss stekefett varmes opp i stekeovnen, gjerne en nøytral olje dersom du ikke har ribbefett/andefett/gåsefett…Sil av kokevannet på potetene, rist så kraftig på potetkjelen med (lokk ) slik at bitene blir litt ruglete. Det gir bedre stekeflate!
Når fettet i langpannen har blitt varmt så tar du ut hele pannen fra stekeovnen og har potene i dette varme fettet. Snu og vend potetene litt. Stek så potene i stekeovnen (litt høyt oppe) i 40 – 45 minutter…Snu dem en gang under stekingen og øs over litt av fettet. De er ferdige når de er pent brune på alle sider, sprø utenpå og myke i midten.
Legg potetene i en serveringsbolle (med en hullsleiv) – dryss på salt og server med en gang. (Jeg krydret litt med paprika og dill før steking, men du trenger det ikke! )
Så himla mye bedre enn en pakke med frossen chips fra butikken…nå prekær vi altså! Dette er de beste stekte potene jeg har her hjemme hos meg! Kan ikke sammenligne med båtpoteter heller…På godt norsk HIMLA GODE!
Etter steking – Gi meg gjerne en tilbakemelding dersom du lager disse en dag!
POTETER ER SUNDT
De ser knallgode ut!
Enig, rett og slett veldig gode stekte poteter!
Ser supergodt ut!
Kjempegode, disse bør du prøve..
Ser gode ut! Jeg vasker potetene godt, deler de i båter. Lager marinade og har båtene oppi blandingen. Legger de på bakepapir på brett og i ovnen. Godt det også. Mye god krydder i marinaden. Mange måter og tilberede poteter på. Klem
Ja, deilig med slike poteter også. Kjekt med god marinade…poteter er godt
Dette her er helt annerledes – veldig spesielt med hard skorpe og mye inne!
Klem og fin kveld…
Nammis!


De ser skikkelig gode ut!
Jeg er ikke så glad i kokte poteter, men elsker stekte. Jeg liker også godt å ha potetkrydder på.
Hjemmelaget potetmos liker jeg også.
Kos deg masse med deilige poteter til middag.
Tusen takk, masse godt man kan lage av poteter altså…
Dette bør vi bruke mer av – fin kveld videre!
Nam
Her blir det både stekte og kokte poteter i dag. Jeg kokte litt for mange i går
Disse her er virkelig gode…
Kan anbefales
Det både ser og høres knallgodt ut! Poteter er deilig <3
Disse her bør du prøve – utrolig gode!
klem…
Du spiste ikke bare poteter?
Godt med kjøtt eller pølser til…
Veldig gode….
Hjemmelaga er jo (nesten) bestandig best.. og dette så utrulig god ut
Veldig gode og billig festmat…for dette er luksusutgaven til poteta altså!
Stekte poteter er så godt og de der så jo bare nydelige ut
Tusen takk, disse bør prøves er skikkelige gode..
Det skal jeg gjøre når jeg får tid
Så godt ut. Dog sjelden jeg har gåsefett liggende å slenge…
Og du, et par kvister timian på de potetene i steikeovnen – Må prøves.
Disse bør du prøve, skal si deg disse er gode altså!
Løvstek eller pølser eller noe da så slå du GGG på kjøkkenet! <3 Timian blir bra..
Stekte poteter er kjempegodt! Og disse ser veldig god ut. Takk for oppskrift!
Ha en fin dag. Klem <3
Bare hyggelig, disse er veldig gode..tar litt tid, men de steker seg selv og for en opplevelse…
Jeg lager noe lignende av og til. Da sier jeg ofte at jeg ikke trenger annet enn det!!!! I det siste har jeg laget “kræsjpoteter”. Det er også supergodt. Kokte poteter trykkes flate på bakeplate med bakepapir. Dryss over litt grillkrydder, urter og revet ost. Stek til det er gyllent! Det kan også anbefales, og de kokte potetene blir spist!!!!
Herlig…mange muligheter og denne her er festutgaven..
Virkelig delikate å servere nå man har gjester og det blir skryt det skal jeg love deg.
Sikkert godt:)
Veldig gode, litt luksus over disse!
Skal jeg jammen prøve, for dette så godt ut
Elsker stekte poteter i alle former og varianter.
Veldig gode og kan sterkt anbefales…hvorfor ikke lage en lørdagskveld med litt kjøtt eller pølser til.
Disse potene er det høy klasse over altså!
Det høres perfekt ut
Perfekt måltid <3
jeg steker ofte poteter på denne måten ,kaster ikke en liten potetbit i heimen ,er jo så mye godt en kan bruke poteten til :=)
Ja, og dette er luksuspoteter, stekt i andefett/gåsefett…
Og helt nykokte i noen få minutter. Dette er luksus, som man kan servere i et godt selskap!
Utrolig fine å servere til gjester for å si det sånn…