Oppskrift på verdens beste stekte poteter!

 

Før steking -bildet øverst! 

 

Perfekt stekte poteter er godt! Bruk gjerne potetslaget Beate her..

 

Sett på stekeovnen på 220 grader. Skrell og del opp i passe biter så mange poteter du trenger. Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en stor kjele. Kok potene under lokk i 5 -7 minutter – de skal ikke bli møre. Ta kjelen av platen!  3 ss stekefett varmes opp i stekeovnen, gjerne en nøytral olje dersom du ikke har ribbefett/andefett/gåsefett…Sil av kokevannet på potetene, rist så kraftig på potetkjelen med (lokk ) slik at bitene blir litt ruglete. Det gir bedre stekeflate! 

 

Når fettet i langpannen har blitt varmt så tar du ut hele pannen fra stekeovnen og har potene i dette varme fettet. Snu og vend potetene litt. Stek så potene i stekeovnen (litt høyt oppe) i 40 – 45 minutter…Snu dem en gang under stekingen og øs over litt av fettet. De er ferdige når de er pent brune på alle sider, sprø utenpå og myke i midten. 

 

Legg potetene i en serveringsbolle (med en hullsleiv)  – dryss på salt og server med en gang. (Jeg krydret litt med paprika og dill før steking, men du trenger det ikke! )

 

Så himla mye bedre enn en pakke med frossen chips fra butikken…nå prekær vi altså! Dette er de beste stekte potene jeg har her hjemme hos meg! Kan ikke sammenligne med båtpoteter heller…På godt norsk HIMLA GODE!

 

 

Etter steking – Gi meg gjerne en tilbakemelding dersom du lager disse en dag! 

 

POTETER ER SUNDT

34 kommentarer

Siste innlegg