Fletteloff og jeg deler oppskriften

 

Søndag er bakedag. Og særlig når været er litt sånn tråkig sånn som i dag. Da er det å rote rundt etter noen oppskrifter.  

Oppskrift på fletteloff: 25 g gjær, 2 dl lunkent vann, 1 egg, 1/2 ts salt, 1 ss olje, 1ss sukker ca 6 dl hvetemel…

Jeg varmet ikke vannet! For det blir varmt når man elter med maskin…Jeg begynte med det våte og sluttet med hvetemelet. Og satte maskinen i gang til deigen ble smidig. Brukte 1/2 pakke tørrgjær. Lot dette heve en stund. Ca 45 minutter. Lagde 3 pølser og flettet disse. Hevet så igjen videre i en halvtime. Pensles med sammenpisket egg og drysset på sesamfrø. Stek på 220 grader, midterste rille og ca 15 – 20 minutter. 

 

 

Saftig og god fletteloff. Skal bake mer av – for den var virkelig deilig..

 

 

Så da lagde jeg litt tapas, og det passet godt med denne loffen til! Deilig måltid i regnet her på en søndag i august.

 

 

Nå er det litt TE som gjelder! 🙂

 

 

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg