Hvor kommer all søpla fra?

 

Fest og moro og så pælme søpla ut av et bilvindu!

 

Her tenker jeg ungdom, sjokomelk og battery! Men det er ikke greit! Kjøre rundt med venner og få tida til gå! Stoppe, spise og drikke og rulle ned vindu og ut med det! Ser mye av det! Jeg tenker her må det være mangel på søppelkasser i det offentlige rom eller latskap eller helst sikkert begge deler! Veldig rart å se..Gjør man slikt hjemme også, sitter på rommet og er på data og slenger søpla fra seg på gulvet eller åpner et vindu – og så pælmer det ut! Det tror jeg ikke!

 

Men det er kanskje fremdeles tøft i det åpne rom! Vet ikke, skulle gjerne sett en statistikk på hvem som søpler! Menn/kvinner og unge/gamle! Hvordan skal man jobbe for å bukt på dette! Hjelper tydeligvis ikke med plastkorker som sitter fast eller at man får penger for å pante! Kanskje prisen på pant er for lav??? Man kan undres! Vet du forresten at det det er en god inntekt i det å finne flasker og så pante flasker – og det er også skattefritt! En fin biinntekt! 

 

Så man igjen ty til dugnad og innsamlinger og foreninger og lag som tjener en slump på å plukke søppel og skrot fra veikanten! Det er nok mer søppel i byområder der det ferdes flere mennesker, flere turister og mer å kjøpe og flere folk som spiser og drikker! Og det er helt sikkert for få offentlige steder å kaste søppel! Da gidder ikke folk det, og åpner en dør eller vindu! Det er jo ingen som ser meg allikevel! Og vil jo ikke ha det griseri i bilen! Men det er trist å se! Det bør jobbes med mye mer! 

 

Ha en plan! De fleste liker å ha det pent rundt seg og jeg tror en by bruker en del kroner på planter og pynt gjennom et år! Det er koselig, men så er de som gir bengen da! Hva med dem, hjelper det med å sette ut flere dunker langs en vei? Det er jo en jobb det også, de skal skal sjekkes og tømmes ofte! 

 

Konklusjon: Det letteste hadde jo vært å rydde bilen etter en tur og hive søpla der man bor! Men så enkelt er det tydeligvis ikke! 

 

 

 

16 kommentarer
    1. Vet du, etter å ha sett noen tenåringsrom tror jeg de slenger søpla rett ned når de sitter på rommet hjemme og…. Det er mødrene som rydder det vekk. Noen ganger er jeg overrasket over hvor mye mødre (og noen fedre) gjør for store barn.
      Jeg tror ikke løsningen er flere søppelbøtter i det offentlige rom. Jeg kan jo gå over torget i Hønefoss og se søppel bare få meter fra søppeldunken.
      Holdningsendring, og den begynner i hjemmet.

      1. Du har nok helt rett og treffer spikeren på hodet der! Rett og slett mangel på oppdragelse og mamma og pappa rydder for voksne unger! Trist…….

        Men det er også pussig at de ikke bare lar skrotet være i bilen, “pappa kan jo bare rydde bilen for meg”? Ikkje sant…
        Eller at det er for mye styling og rydding i hjemmet – at det er en befrielse å rote slik og kaste ut av bilen…
        “Jeg er fri – mora mi er ikke her og rydder”! Juhu…….
        ..
        Noe galt er det i hvert fall!

    2. Det er nok foreldrene som må gjøre en jobb med oppdra unga sine. Men så kan det jo være at noen foreldre ikke er hakket bedre. Ikke vet jeg. Da blir det ikke lett. Jeg blir i hvert fall forbanna hvis jeg ser henslengt søppel, og hvis jeg skulle komme til å se noen som kaster fra seg, tror jeg at jeg kom til å si: «Du mista noe!» Men så blir jeg i tvil, for vet ikke om jeg tør. Kan risikere å bli slått ned😝 Tror faktisk at det er nok søppelkasser de fleste steder, så det er bare latskap og dumskap.

      1. Noe galt er det..Og det flytter søppel rundt hele! Og det er sikkert dunker nok i en by i hvert fall…Når man er ute og kjører så er det beste å ta søpla med hjem..Men det er vist ikke så lett! Man har en jobb å gjøre med å oppdra unger og man bør nok begynne tidlig…18 år og de kjører bil, så er det kanskje for sent å begynne å oppdra dem!
        ..
        Ja, man får lyst – men jeg tror ikke det er så lurt! Man kan bli slått, ranet eller noe…
        De man ser kan være påvirket av noe! Mye rart i dag!

    3. Ja, en kan lure på dette. Jeg har aldri forstått at en ikke kan ta med sin egen søppel hjem. Det er jo så lite, og så mye i den store sammenhengen, og andre slipper å rydde etter deg.
      Nei, mine barn måtte pent rydde opp etter seg, og kaste søppel rundt seg…nope!!

      1. Det er noe som ikke stemmer i hvert fall!
        Så mye søppel som flyter rundt! Noe blir tatt av vinden kanskje…Men slik som dette bildet, så er det tydeligvis
        kastet rett ut av bilen! Merkelig…

    4. Jeg skjønner ikke sånt – søpla blir alltid med hjem her! Tror det må være oppdragelsen – eller mangelen på det igrunnen! Mine unger har aldri vurdert å pælme ut vinduet……….. kanskje har det med å gjøre at vi alltid har brukt naturen mye? Kanskje er det fordi de aldri har sett oss voksne gjøre det? Klem <3

      1. Det tyter søppel overalt…Trist å se. Vi som er mye ute også ser det jo langs veier og i skog og mark!
        Ungene mine kom alltid hjem med ispapiret i lomma…Glad for det altså! Og når man er glad i naturen sånn som dere blant annet. Så setter man pris på en ren vakker natur!
        God klem…

    5. det er mest latskap tenker eg ,vi snakket om det sist vi var på butikken for å handle ,for vi så mye søppel langs veien ,inni tunneler også ,når vi kjøper frukt og tomater så tar eg vare på posen en får frukten i ,det bruker jeg til søppelposer i både privatbilen og bobilen ,enkelt og billig :=))

      1. Ja, latskap…lettvint! bort med det! Da ser man det ikke lenger og bryr seg ikke. Men det forsvinner jo ikke.
        Andre mennesker må fakttisk rydde det vekk! Håpløst..
        Lurt å ta vare på slike poser, ha i bilen og da er det så enkelt å rydde vekk og kaste når man kommer frem!

    6. Helt klart latskap. Sikkert noen ungdommer som synes det er tøft også, å ikke gjøre som man har blitt fortalt. Her kaster vi ikke den minste papirlapp i naturen engang, og metallbokser o.l. er jo farlig for dyr også.

      1. God morgen.. Enkel løsning dette.. Pælme ut av bilen. Tenk om alle skulle det. Da hadde vi fått et land med søppel og klin i by og natur. Tenke seg om.. Bokser er skumle og farlig hvis de kommer i en klipper også
        Gress som går til mat til kyr f. eks..
        Hive søpla hjemme burde folk greie.. 🥰

    7. Ja dette med å kaste ting ut av bilvinduet… det har blitt gjort i uoverskuelig fortid og nåtid… hvem har lært de dette… at det bare er å pælme det ut i grøfta 🙁 Vi må da ha lært det NÅ i allefall at vi ikke skal gjøre det.

      1. Nå i 2024 burde ungdommen og alle tenke grønt og miljø… Alle må gjøre litt for å få en bedre verden 💚 Begynne med seg selv. Ikke bare lese om klima og kjøpe grønne fond…..

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg