Du sitter vel på masse mat i huset nå! Hvorfor ikke lage gresskarsuppe! Til 4 porsjoner!
250 g gresskarkjøtt, 1 gul løk, 1 fedd hvitløk, 1/2 sitron, 2,5 dl lys fond, 2 1/2 dl fløte, 1 muskatnøtt, 1 spiseskje olivenolje, salt og pepper. Litt gressløk til garnering!
Skrell og skjær løken i strimler. Freses lett i olivenolje. Den skal ikke bli brun. Skrell gresskar og ta ut kjerner og tråder og del små terninger. press hvitløken. Bland gresskar og hvitløk i kjelen med med løk. Rør godt. Hell i den lyse fonden og la det hele koke i 15 minutter. Rør hele veien til vesken har dampet bort. Rør ned fløten og kok i ca. 15 min. Riv i muskatnøtten! Den må du ikke droppe. Det er helt nødvendig i denne retten. Den forhøyer gresskarsmaken. La gresskarsuppen renne gjennom en trådsil slik at konsistensen blir jevn og fin (du skal ikke bruke maskin her). Tilsatt sitronsaft fra presset sitron og gressløk, salt og pepper. Hel suppen i dype skåler og ørlite olivenolje over! Kos deg…Og det er råvarene som er suppen her. Kutter du ut noe så mister den sin lekre aroma…
Kilde: Europeiske Nasjonalretter (Frankrike og italia).
Ha en fantastisk fin søndag…
Har aldri laget noe av gresskar som jeg kan huske.. Men både så og hørtes god ut den suppa her.. Fin dag videre til deg også <3 Klem<3
Ja, da vet vi hva vi skal lage neste gang vi har et gresskar i hånda…Klem…
suppe er alltid godt! Mmmmmm…
Hmmm – spennende – har aldri hatt gresskar her jeg….. men det kan jo gjøres noe med etterhvert! Takk for oppskrift <3
Spennende – vi får ordne oss gresskar og suppe neste år! 🙂 klem..