Søt gjærdeig…

Bollene ble gode og luftige, men du bør ha kjøkkenmaskin for å lage disse. Må eltes for å få luft inn i deigen…

500 g hvetemel, 1 dl sukker, 25 g gjær, 3 dl melk, 75 g smør, 1 egg, en liten klype salt, 1 egg til pensling…

Hvetemel og sukkerf i bollen, tilsett romtemperert melk og egget. Smuldre gjæren i bollen. Elt med maskin i 7 minutter. Så tilsetter du smøret som du har kuttet i terninger. Elt så videre i 5 minutter…deigen skal være tynn og gjennomsiktig…elt gjerne noen minutter til…viktig å få masse luft inn…Hev i 1,5 time og form til boller. Blir nok ca. 16 stk..Etterhev i 45 minutter…pensle bollene med sammenpisket egg. Stek midt i ovnen sånn ca. 7-10 minutter på 220 grader…

Jeg lagde dobbel porsjon fikk 32 boller, fryser ned litt, kjekt å ta opp. Boller er dyrt nå koster 55 for en pose med 10 boller. Best å lage selv…

8 kommentarer
    1. De så kjempegode ut.. stekte noen vafler i stad vi å hadde til kaffen :)) Så den fine rosa ulltrøya også… Kos deg med kvelden <3

    2. Tusen takk….godt med boller i det grå været…kjørte ut til mamma med noen også og tente lys hos pappa..Vafler er deilig synes jeg…Jeg likte ulltrøya, nydelig farge 🙂 annebe:

    3. Bare hyggelig, det var en fin oppskrift..bollene ble gode…kan også ta i litt kardemomme…droppet det i oppskriften jeg…for jeg er ikke glsd i det.Helene:

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg